Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2020

Εντυπωσιακό βίντεο από την ανέλκυση πλοίου που βυθίστηκε στο Πλατυγιάλι

Εντυπωσιακό βίντεο από την  ανέλκυση πλοίου που βυθίστηκε στο Πλατυγιάλι

Tο Φ/Γ «ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ»  ανατράπηκε και βυθίστηκε την 1η Μαρτίου 2012 κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης ελαιοπυρήνα με ίδια μέσα στον προβλήτα 4 του λιμένα Πλατυγιαλίου στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, σε απόσταση 7 περίπου μέτρων από το κρηπίδωμα και σε βάθος 11.2 μ..
Μετά από διεθνή διαγωνισμό, πέντε χρόνια αργότερα, ανατέθηκε στον Όμιλο Σπανόπουλου η ανέλκυση και απομάκρυνση του ναυαγίου καθώς και ο καθαρισμός της θαλάσσιας περιοχής του ναυαγίου. Τεχνικοί σύμβουλοι του λιμένα Πλατυγιαλίου για την παρακολούθηση της ανέλκυσης ήταν η Αlpha Marine Consulting και υπεύθυνος έργου ο κ. Φίλιππος Σαμαλέκος, Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ.
Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται στην AKARPORT AE ,διαχειρίστρια του λιμένα, και στον γενικό διευθυντή της, κ. Δημήτρη Κολώνια για την άδεια και βοήθεια στην πραγματοποίηση αυτής της λήψης.
Το εντυπωσιακό βίντεο είναι βιντεοσκοπημένο με drone και στατικές κάμερες, το οποίο επιμελήθηκε ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και είναι παραγωγή του Αrxipelagos.com σε συνεργασία με τον Όμιλο spanopoulos group..

/xiromeronews.blogspot.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.