Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021

Αγρίνιο: Εντυπωσίασαν οι χριστουγεννιάτικες γιορτές στα ΚΔΑΠ Ταξιδευτές (φωτο)

Αγρίνιο: Εντυπωσίασαν οι χριστουγεννιάτικες γιορτές στα ΚΔΑΠ Ταξιδευτές (φωτο)

Την Παρασκευή 20/12/19, πραγματοποιήθηκαν με μεγαλη επιτυχία, οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές στα ΚΔΑΠ Ταξιδευτές, τόσο στην Αγία Βαρβάρα όσο και στον Άγιο Κωνσταντίνο. Τα παιδάκια ανέβασαν θεατρικές παραστάσεις, έπαιξαν πολλά παιχνίδια και γεύτηκαν Χριστουγεννιάτικες λιχουδίες, μέσα από ένα πλούσιο μπουφέ.

Στην Αγία Βαρβάρα, η παράσταση είχε τίτλο «Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία», βασισμένη στο πασίγνωστο, ομώνυμο έργο του Κάρολου Ντίκενς, το οποίο πραγματεύεται την μεταστροφή του τσιγκούνη Σκρούτζ, δίνοντας το μήνυμα της αγάπης και της προσφοράς στους ανθρώπους, όχι μόνο τις άγιες τούτες μέρες, αλλά όλο τον χρόνο. Τα σκηνικά που επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, μας μετέφεραν με μεγάλη επιτυχία στο Λονδίνο του 19ου αιώνα. άφησαν τους γονείς που παρακολούθησαν την παράσταση, με το στόμα ανοιχτό.

Στον Άγιο Κωνσταντίνοτο χριστουγεννιατικο θεατρικό έργο που επιλέξαμε για τη φετινή γιορτή μας είχε τίτλο “Προετοιμασιες για τα Χριστούγεννα”, και όλα τα σκηνικά, τα κοστούμια της παράστασης καθώς και η αφίσα, δημιουργήθηκαν από όλα τα παιδιά του ΚΔΑΠ σε συνεργασία με τις υπεύθυνες παιδαγωγούς.

Το θεατρικό έργο περιγράφει όλη τη διαδικασία της προετοιμασίας που λαμβάνει χώρα όχι μόνο στο σπίτι του Άη Βασίλη και της Αγιοβασιλιτσας, αλλά και στα σπίτια των νοικοκυρων όπου καθαρίζουν και σκουπιζουν το σπίτι ενόψει των γιορτών, τα παιδιά που στολίζουν το χριστουγεννιατικο έλατο, τα νανάκια-βοηθοι που τυλίγουν τα δώρα που θα μοιράσει ο Άγιος Βασίλης και τέλος, οι 5 ταρανδοι που, αφού γυμναζονται για το μεγάλο ταξιδι, ετοιμάζονται να συρουν το ελκυθρο για να μοιράσουν δώρα, χαρά κι ελπιδα στα παιδιά ολου του κόσμου. Θέλοντας να δώσουμε πιο διαδραστικό χαρακτήρα στην παρασταση, ενσωματώσαμε παιχνίδια στον κύριο κορμό του έργου, όπως η μπουγάδα του Αγιου Βασίλη και το στόλισμα του χριστουγεννιατικο δέντρου.

Και οι δυο παραστάσεις, ενθουσίασαν τους γονείς που παρακολούθησαν τις παραστάσεις και τους άφησαν άφωνους.

Φυσικά μόνο οι παραστάσεις δεν θα ήταν ικανές, να αφήσουν ικανοποιημένα τα ΚΔΑΠακια μας, και για αυτό τον λόγο, οι εκπαιδευτικοί είχαν επιμεληθεί πλήθος παιχνιδιών, μέσα στο Χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Όλα αυτά,συνδυασμένα  με ένα πλούσιο μπουφε απο υπέροχες λιχουδιές, σχημάτισαν ένα υπέροχο χαμόγελο στα ΚΔΑΠακια μας, τα οποία αποχώρησαν ικανοποιημένα στο τέλος της βραδιάς.

Τί είναι όμως το ΚΔΑΠ Ταξιδευτές;

Το ΚΔΑΠ Ταξιδευτές είναι μια πιστοποιημένη δομή από το κράτος, σκοπός της οποίας είναι η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών μετά το σχολικό ωράριο (13:30-21:30), η οποία αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση των εργαζόμενων και μη μητέρων.

Η έμπειρη ομάδα των εκπαιδευτικών που αποτελούν το προσωπικό του ΚΔΑΠ Ταξιδευτές, έχουν σαν στόχο, μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων τους, να βοηθήσουν τα παιδιά να διευρύνουν τους γνωστικούς και πνευματικούς τους ορίζοντες, μέσα σε ένα περιβάλλον που πληροί τις αυστηρότερες προδιαγράφες, τόσο στους κανόνες υγιειηνής, όσο και στους κανόνες ασφαλείας.

Μερικά από τις δραστηριότητες που παρέχονται είναι:

  • Εργαστήρι κατασκευων
  • Μαγειρικη
  • Θεατρικη αγωγη
  • Ρομποτικη
  • Μουσικοκινητικη αγωγη
  • Κηπουρικη
  • Γυμναστικη

Τέλος, όλα αυτά, παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ στις μητέρες που είναι δικαιούχοι για όλη την σχολική χρονιά.Επίσης, κατα την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών (εκτός απο Αύγουστο), το ωράριο μας γίνεται πρωινό (8:30-16:30).

ΚΔΑΠ ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ Αγίας Βαρβάρας

Κ. Χατζάρας 22, Αγία Βαρβάρα, Τηλ: 26410 20150

ΚΔΑΠ ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ Άγιος Κωνσταντίνος

Εθν. Αντιστάσεως 20, Άγιος Κωνσταντίνος, Τηλ: 26410 56313

Facebook σελίδα: https://www.facebook.com/kdap.taxideutes.agrinio/

Δείτε φωτογραφίες από τη θεατρική παράσταση στο ΚΔΑΠ Αγίου Κωνσταντίνου:

Οι φωτογραφίες από την παράσταση στο ΚΔΑΠ Αγίας Βαρβάρας:

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.