Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Εντυπωσίασε το 12ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου στο 4ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ

Εντυπωσίασε το 12ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου στο 4ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ

pol-12o-dimotiko-politistiko-festival1

Την Παρασκευή 3-6-2016 το 12ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου συμμετείχε στο 4ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που πραγματοποιείται στον Κινηματογράφο Άνεσις , και ξεχώρισε μαγεύοντας το κοινό,  παρουσιάζοντας έργα του Σαίξπηρ στα Αγγλικά και Ελληνικούς Παραδοσιακούς χορούς του γάμου  με θέμα: Η Ώρα η Καλή.

Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος ” Γνωρίζοντας τον Σαίξπηρ”, οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης παρουσίασαν πληροφορίες σχετικά με τη ζωή και τα έργα του συγγραφέα καθώς και αποσπάσματα από τα θεατρικά έργα ”Μάκβεθ”, ”Άμλετ”,”Όνειρο  θερινής νύχτας”,  ”Ιούλιος Καίσαρας’ ‘,”Ρωμαίος και Ιουλιέτα” στην αγγλική γλώσσα.

Στη συνέχεια τιμώντας την πλούσια Ελληνική  πολιτιστική κληρονομιά , την Ελληνική μας παράδοση, οι δυο χορευτικές ομάδες του Σχολείου(60 μαθητές) παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς , ήθη, έθιμα και παραδόσεις του γάμου μέσα από παλιές φωτογραφίες του γάμου.

Την Εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Κολοβός Χρήστος και ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Ρήγας Κων/νος. pol-12o-dimotiko-politistiko-festival2 pol-12o-dimotiko-politistiko-festival3 pol-12o-dimotiko-politistiko-festival4 pol-12o-dimotiko-politistiko-festival5 pol-12o-dimotiko-politistiko-festival6 pol-12o-dimotiko-politistiko-festival7 pol-12o-dimotiko-politistiko-festival8 pol-12o-dimotiko-politistiko-festival9 pol-12o-dimotiko-politistiko-festival10 pol-12o-dimotiko-politistiko-festival11 pol-12o-dimotiko-politistiko-festival12 pol-12o-dimotiko-politistiko-festival13

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.