Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Εντυπωσιάζει η φωτισμένη πλέον Γέφυρα Τατάρνας (φωτό)

Εντυπωσιάζει η φωτισμένη πλέον Γέφυρα Τατάρνας (φωτό)

Η Γέφυρα Τατάρνας αποκτά τη νυχτερινή εικόνα που της αρμόζει και την αναδεικνύει μέσα στο εντυπωσιακό τοπίο. Τη φωτεινή της εικόνα.
Χθες, Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες φωτισμού και την περασμένη νύχτα λειτούργησαν πλέον κανονικά όλα τα φώτα.
Από την εν λόγω γέφυρα διέρχεται επαρχιακή οδός που συνδέει τον νομό Ευρυτανίας με τον νομό Αιτωλοακαρνανίας και ο φωτισμός συμβάλλει και στο ασφαλέστερο ταξίδι.
Η κατασκευή της πρωτοποριακής αυτής γέφυρας ξεκίνησε το 1965 και ολοκληρώθηκε το 1970. Η γέφυρα διαθέτει τρεις καμάρες, από τις οποίες η μεγαλύτερη έχει πλάτος 196 μέτρων.
Διαδέχτηκε την ιστορική μονοκάμαρη γέφυρα που κτίστηκε στα μέσα του 17ου αιώνα από πρωτομάστορες της περιοχής και σήμερα βρίσκεται μέσα στα νερά της τεχνητής λίμνης των Κρεμαστών, μετά την κατασκευή του ομώνυμου φράγματος τη δεκαετία του 1960. Την ονομασία «Τατάρνα» έλαβε από την κοντινή μονή Παναγία της Τατάρνας (ιδρυθείσα το 1556) ενώ στο ιστορικό γεφύρι της Τατάρνας δόθηκε το 1821 η πρώτη μάχη των Ελλήνων της Ρούμελης εναντίον των Τούρκων
Ο φωτισμός ήταν απαραίτητος και κάποιοι άνθρωποι πίεσαν για αυτό. Ο Γρηγόρης Φέρρας που πρωτοστάτησε ευχαρίστησε «την υποδιεύθυνση των Υδροηλεκτρικών Εργοστασίων της χώρας η οποία έδωσε τον καλύτερό της εαυτό ώστε να γίνει ένα έργο καλαίσθητο και μόνιμο».

Οι υπέροχες λήψεις με drone είναι του Βασίλη Κίσσα.

 

Ο Γρηγόρης Φέρρας

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Anonimos

    To απίστευτης ομορφιάς τοπίο και η πιο μεγάλη γέφυρα της Δ.Ελλάδος, η Γεφυρα του ποταμου Αχελώου ( στην Σρατου Αιτωλ/νιας) στενάζει απο την εγκατάλειψη,την ακαταστασία και την αδιαφορία.Ουτε ενα βαψιμο ουτε μια νεα ασφαλτόστρωση καλα για φοτισμό δεν μιλάμε!!! Αν περνάει απο το χέρι σας κάντε κάτι…

  2. Ανώνυμος

    Για τα εσωτερικά οδικά δίκτυα ούτε κουβέντα, φαίνεται ότι η υπεύθυνοι δεν θα κυκλοφορούν σε τετοια οδικά δίκτυα, και δεν ξέρουν σε τη τραγική κατάσταση επικρατούν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.