Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Κορωνοϊός: ένα μόλις κρούσμα την Κυριακή 13/6 στην Αιτωλοακαρνανία

Κορωνοϊός: ένα μόλις κρούσμα την Κυριακή 13/6 στην Αιτωλοακαρνανία

297 είναι τα  νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου  του κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στη χώρα ενώ μόλις ένα κατανεμήθηκε στην Αιτωλοακαρνανία.

Μπορεί τα δεδομένα της Κυριακής να μην είναι ενδεικτικά καθώς διενεργούνται λιγότεροι έλεγχοι ωστόσο ειναι πλέον ξεκάθαρο πως η πανδημία είναι σε ύφεση.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Αιτωλοακαρνανία είναι καλύτερα απο πολλές περιοχές, μια εικόνα πολύ διαφορετική σε σχέση με έναν μηνα πριν.

Αναλυτικά και σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ «τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 297, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 414.933 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 35 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.370 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 17, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.422 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε εδώ αναλυτικά την ημερήσια έκθεση

Η κατανομή ανα περιφερειακή ενότητα

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.