Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου του Χιοπολίτου στο Αεροπορικό Απόσπασμα Ακτίου (φωτο)

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου του Χιοπολίτου στο Αεροπορικό Απόσπασμα Ακτίου (φωτο)

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στην Αεροπορική Μονάδα Διασποράς του Αεροπορικού Αποσπάσματος Ακτίου Αιτωλοακαρνανίας (πρώην 131 Σμηναρχία Μάχης), η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Χιοπολίτου, επ’ονόματι του οποίου τιμάται ο Ιερός Ναός της Μονάδος Διασποράς.

Το πρωί της εορτής τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά.

Ο Σεβασμιώτατος κ.Κοσμάς, στο κήρυγμά του μεταξύ άλλων είπε:

«Η σημερινή εορτή του Αγίου Γεωργίου του Χιοπολίτου, φέρει εμπρός μας την αγιότητά του και κάθε Άγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Οι Άγιοί μας, είναι οι φίλοι του Χριστού μας, τα γνήσια μέλη της Εκκλησίας μας, εκείνοι που έζησαν το Ιερό Ευαγγέλιο, που καθάρισαν τον εαυτό τους από τα πάθη και ενώθηκαν με τον Χριστό δια των Αγίων μυστηρίων.

Και εμείς ως Ορθόδοξοι χριστιανοί, οφείλουμε να φέρουμε μέσα μας τον Χριστό όπως και εκείνοι, για να κατακτήσουμε και εμείς την Αγιότητα. Μόνο έτσι θα ανορθωθεί και θα μεταμορφωθεί η κοινωνία μας…».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.