Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Tο 3ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης γιόρτασε την επέτειο του “ΟΧΙ”

Tο 3ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης γιόρτασε την επέτειο του “ΟΧΙ”

Την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019 οι μαθητές της Γ΄ και Δ΄ Τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης με την επιμέλεια των δασκάλων τους, της κας Μπέρμπεη Κωνσταντίνας και της κας Κωστίκογλου Χριστιάνας αντίστοιχα, ετοίμασαν με πάθος, αφοσίωση και αγάπη ένα αφιέρωμα στην ιστορική επέτειο του ΟΧΙ.

Στη σκηνή της αίθουσας εκδηλώσεων του σχολείου ξετυλίχθηκαν οι ιστορικές στιγμές και το χρονικό αυτής της μαύρης περιόδου. Πόλεμος, αγώνας για την ελευθερία, κατοχή, πείνα, εξαθλίωση…

Μέσα από τα ποιήματα, τα τραγούδια, τα βίντεο και τα θεατρικά που παρουσιάστηκαν, οι μαθητές, ως Έλληνες αγωνιστές, πρόταξαν τα στήθη τους στον ξένο φασισμό, όρθωσαν το ΟΧΙ τους δυναμικό και νικηφόρο, γράφοντας το δοξασμένο έπος της Αλβανίας, ενσάρκωσαν και παρουσίασαν παραστατικά τη φρίκη και το παράλογο του πολέμου και μας μετέφεραν τον αγώνα για την ελευθερία, αυτό το πανανθρώπινο και διαχρονικό αίτημα.

Την εκδήλωση αυτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας κ. Κοσμάς, ο ιερέας της Μεγάλης Χώρας, ο πατέρας Κοσμάς, ο πρόεδρος της κοινότητας, κ. Χασιώτης Γρηγόριος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ, κ. Κιτσοπάνος Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Νταβαρίνος Δημήτριος, ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας, κ. Μέρκος Γεώργιος καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης, κ. Τσαμάκης Παναγιώτης.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Κοσμάς έδωσε την ευλογία του σε όλους τους παρευρισκομένους και μίλησε με θερμά και συγκινητικά λόγια δίνοντας πολλά συγχαρητήρια τόσο στους μαθητές, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άψογα στην εκδήλωση, όσο και στις δασκάλες, που τους εμφύσησαν το πάθος και τον ενθουσιασμό.

Τέλος, ο διευθυντής του σχολείου, κ. Γεώργιος Πιτταροκοίλης συνεχάρη τα παιδιά και τις εκπαιδευτικούς για την αξιόλογη και πετυχημένη εκδήλωση τους.

«Ας ευχηθούμε κάθε τέτοια μέρα μνήμης και τιμής να αποτελεί πάντοτε κίνητρο για την υπεράσπιση της ειρήνης και της αρμονικής συμβίωσης των λαών», καταλήγει το σχετικό δελτίο τύπου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.