Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Με λαμπρότητα ο εορτασμός για τα 100 χρόνια από το Θαύμα της γρίπης στο Θέρμο (φωτο)

Με λαμπρότητα ο εορτασμός για τα 100 χρόνια από το Θαύμα της γρίπης στο Θέρμο (φωτο)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε χθες και σήμερα στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μάνδρας δήμου Θέρμου, η ανάμνηση του Θαύματος αντιμετώπισης της ισπανικής γρίπης που έπληξε την περιοχή του Θέρμου το έτος 1918.

Με τη συμπλήρωση των 100 ετών έγινε σήμερα η λιτάνευση της Εικόνας της Αγίας Παρασκευής στην πόλη του Θέρμου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, του τοπικού Κλήρου, των Αρχών του δήμου και πλήθους πιστών.

Μετά το τέλος της Λιτάνευσης της Εικόνας ο Δήμαρχος Θέρμου Σπυρίδων Κωνσταντάρας, εξέφρασε δημόσια τα συγχαρητήρια του για την επιτυχία των λατρευτικών εκδηλώσεων και τη μεγάλη συμμετοχή των πιστών.

Σύμφωνα με την παράδοση αλά και τα υπάρχοντα στοιχεία, από τον Σεπτέμβριο του 1919 έως τις 20 Νοεμβρίου του ίδιου χρόνου, λόγω της φοβερής πανδημίας της γρίπης πολλοί άνθρωποι πέθαιναν. Ήρθε ημέρα που στο Θέρμο έγιναν πέντε κηδείες. Την αμέσως επόμενη ημέρα στις 21 Νοεμβρίου του 2018, έγινε μόνο μία κηδεία και αμέσως μετά έπαψαν οι θάνατοι.

Δείτε φωτογραφίες:

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.