Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Εορτές Εξόδου 2018: Εκδηλώσεις του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής «Ο Άγιος Συμεών»

Εορτές Εξόδου 2018: Εκδηλώσεις του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής «Ο Άγιος Συμεών»

agios-symeon-athina-eortes-exodou

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τις Εορτές Εξόδου στην Αθήνα από τον Σύλλογο Μεσολογγιτών «Ο Άγιος Συμεών».

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση  στην οποία απεύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Κοινωφελής Επιχείρησης κ. Τάσος Σκαρμούτσος και επίσης απεύθυνε χαιρετισμό ο  Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ», Αντιστράτηγος ε.α. κ. Γεώργιο Αντύπα.

Στην συνέχεια της εκδήλωσης ακολούθησε ομιλία από τον Μεσολογγίτη καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπύρο Βλαχόπουλο με θέμα: «Μεσολόγγι και Μακεδονία».

Η εκδήλωση έκλεισε με επετειακά παραδοσιακά τραγούδια σχετικά με το Μεσολόγγι.

Σήμερα το πρωί τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη των πεσόντων κατά τις Πολιορκίες και την Έξοδο των «Ελευθέρων Πολιορκημένων», στον Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης, στην οδό Αιόλου( Μοναστηράκι).

Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την Κα Γεωργία Ζαφειροπούλου, πτυχιούχο του Πανεπιστημίου Πειραιά – μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών.

Ακολούθησε Πομπή προς το Μνημείο του «Άγνωστου Στρατιώτη», με επικεφαλής Φιλαρμονική και με τη συνοδεία του Συλλόγου Πανηγυριστών «Ο Άη-Συμιός», τμήματος του Λαογραφικού Συλλόγου Ευηνοχωρίου « Ο Άγιος Ιωάννης» καθώς και μελών του Συλλόγου με παραδοσιακές φορεσιές και άρματα.

Πηγή: onairnews.gr

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.