Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

ΕΠΑΜ Αγρινίου: Που να το φανταζόταν ο Αλέξανδρος Υψηλάντης…

ΕΠΑΜ Αγρινίου: Που να το φανταζόταν ο Αλέξανδρος Υψηλάντης…

Για την «έλευση της Καρδιάς του Υψηλάντη στο Μεσολόγγι» εξέδωσε ανακοίνωση η Τ.Ο. ΕΠΑΜ Αγρινίου .Υποστηρίζει ότι «είναι φανερό ότι την όλη εκδήλωση θα την εκμεταλλευτούν επικοινωνιακά οι εκπρόσωποι της κατοχικής κυβέρνησης, οι οποίοι στα λόγια τιμούν τους εθνικούς μας ήρωες και στην πράξη συνεργάζονται άψογα με τις δυνάμεις της κατοχής. Εκμεταλλευόμενοι εθνικές επετείους όπως αυτή της Εξόδου, σε μια προσπάθεια να «ξεπλύνουν» τα όσα έχουν διαπράξει τα τελευταία εννέα χρόνια σε βάρος της χώρας μας και να «απαλύνουν» την οργή του κόσμου για τη μειοδοσία τους».

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

 Το Σάββατο 13 Απριλίου, η Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου γιορτάζει τα 193 χρόνια από την ιστορική έξοδο των ελεύθερων πολιορκημένων. Ήταν τη νύχτα της 10ης προς την 11η Απριλίου 1826, όταν οι υπερασπιστές του Μεσολογγίου απέναντι στα τουρκικά και αιγυπτιακά στρατεύματα και οι άμαχοι που ήταν μέσα στη πόλη, λόγω έλλειψης εφοδίων και τροφίμων αποφάσισαν να βγουν και όποιος ζήσει.

Σήμερα, 193 χρόνια μετά το ολοκαύτωμα,o σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός» φέρνει την καρδιά του Αλέξανδρου Υψηλάντη, του αρχηγού της Φιλικής Εταιρίας που προετοίμασε την επανάσταση του γένους, η οποία φυλάσσεται στον Ι. Ν. των Παμμεγίστων Ταξιαρχών των Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 13 Απριλίου 2019, αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού θα παραδώσει την λήκυθο με την Καρδιά του Υψηλάντη στην Πύλη του Μεσολογγίου, εμπρός στο Άγαλμα της Ελευθερίας.

Που να το φανταζόταν ο Αλέξανδρος Υψηλάντης ότι θα ερχόταν μια μέρα που η καρδιά του θα ερχόταν στην πόλη-σύμβολο του Νομού μας και της Ελλάδος, για να γίνει «η κολυμβήθρα του Σιλωάμ»για τους δωσίλογους, οι οποίοι έχουν παραδώσει ακόμα και τον Κήπο των Ηρώων στο “υπερταμείο”, τον εκπρόσωπο της σύγχρονης κατοχής!

Είναι φανερό ότι την όλη εκδήλωση θα την εκμεταλλευτούν επικοινωνιακά οι εκπρόσωποι της κατοχικής κυβέρνησης, οι οποίοι στα λόγια τιμούν τους εθνικούς μας ήρωες και στην πράξη συνεργάζονται άψογα με τις δυνάμεις της κατοχής. Εκμεταλλευόμενοι εθνικές επετείους όπως αυτή της Εξόδου,σε μια προσπάθεια να «ξεπλύνουν» τα όσα έχουν διαπράξει τα τελευταία εννέα χρόνια σε βάρος της χώρας μας και να «απαλύνουν» την οργή του κόσμου για τη μειοδοσία τους.

Καλούμε τον Δήμαρχο της Πόλης να κηρύξει την Ι.Π. του Μεσολογγίου,τουλάχιστον για όσο θα βρίσκεται εκεί το εθνικό κειμήλιο, ως Ελεύθερη Ελλάδα.

Να μην γίνουν δεκτοίοι βουλευτέςτων καθεστωτικών κομμάτων και οφερόμενος ως «πρόεδρος της Δημοκρατίας», διότι και μόνο η παρουσία τους εκεί, ατιμάζει τον αγώνα που έδωσαν και τους λόγους που έχυσαν το αίμα τους οι πολιορκημένοι του Μεσολογγίου.

Αγρίνιο,11Απριλίου 2019
Η Τ.Ο. ΕΠΑΜ Αγρινίου

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    αυτή που πούλησαν στο υπέρ ταμείο, τα ιερά και οσία του ελληνικού λαού, είναι κανένας έλληνας;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.