Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Επανένταξη των δυο δηλητηριασμένων γυπών στον Αράκυνθο

Επανένταξη των δυο δηλητηριασμένων γυπών στον Αράκυνθο

Οι δύο γύπες θα είναι υπό δορυφορική παρακολούθηση.

Το περασμένο  Σάββατο, 07/03/2020,ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων προέβη στην απελευθέρωση δύο Όρνιων(Gypsfulvus)που διασώθηκαν από δηλητηρίαση, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής«ΑΝΙΜΑ», μετά τα τελευταία γεγονότα που έγιναν τον Φεβρουάριο.

Το πρώτο από τα δύο όρνια είχε βρεθεί στην περιοχή «Μέσα Πηγάδι» Αιτωλικού ενώ το δεύτερο σε κτήμα στην περιοχή «Σταμνά».

Η απελευθέρωση αφορούσε την επανένταξη των δύο γυπών(ενός νεαρού και ενός ενήλικου στα οποία δόθηκαν τα ονόματα “Γιάννης και Φώτιο”’’) στο φυσικό τους περιβάλλον, στην περιοχή του Αρακύνθου .

Παρευρέθηκαν στελέχη του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής (ΑΝΙΜΑ), του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, του Δασαρχείου Μεσολογγίου,τουΔασαρχείου Ιωαννίνων,εθελοντές της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, φύλακες της θηροφυλακήςκαθώς επίσηςεξωτερικοί επιστημονικοί συνεργάτες του Φ.Δ.

Παρών στην απελευθέρωση ήταν επίσης ο Δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος  καθώς επίσης πολίτες της ευρύτερης περιοχής.

Ο Φορέας Διαχείρισης ευχαριστεί θερμά τους Βούλγαρους συνεργάτες του, ειδικούς ορνιθολόγους κ. EmilianStoynov, ChristofPeshev και NaskoGrosdanov,της οργάνωσης WildFloraandFauna που μετέβησαν από το εξωτερικό και υποστήριξαν την προσπάθεια διατήρησης του είδους με την τοποθέτηση δορυφορικών πομπών γεωγραφικού εντοπισμού θέσης και με τους οποίους θα παρακολουθείται από εδώ και στο εξής, σε πραγματικό χρόνο η κίνηση και η δραστηριότητα τους ή οποία θα βοηθήσει στον μελλοντικό εντοπισμό τυχόν περιστατικών δηλητηρίασης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.