Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

Την επανίδρυση του τμήματος ΔΠΠΝΤ θα εισηγηθεί η Σύγκλητος

Την επανίδρυση του τμήματος ΔΠΠΝΤ θα εισηγηθεί η Σύγκλητος

Την δέσμευση της για εισήγηση στη Σύγκλητο της επανίδρυσης του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών τήρησε σήμερα η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζoπούλου.

Μάλιστα μετά την εισήγηση της Πρυτάνεως αποφασίστηκε ομόφωνα η Σύγκλητος να εισηγηθεί στην νεοσύστατη Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) την επανίδρυση του τμήματος.

Πλέον το “μπαλάκι” πηγαίνει στην ανεξάρτητη αυτή αρχή η οποία εφόσον κατατεθεί φάκελος με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από τη σύγκλητο, θα αποφασίσει αν θα επανιδρυθεί το τμήμα ή όχι.

Η επανίδρυση του ΔΠΠΝΤ αποτελεί  αίτημα την τοπικής κοινωνίας και των φοιτητών και που βρίσκονται σε διαρκείς κινητοποιήσεις. Θυμίζουμε πως το τμήμα καταργήθηκε και αντικαταστάθηκε ουσιαστικά από το Ιστορίας-Αρχαιολογίας.

Σε πρόσφατη επιστολή του στον Δήμαρχο Αγρινίου, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και Βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας, η πρόταση του “Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών” (ΔΠΠΝΤ) είχε ως εξής:

“Η λύση είναι μία και μοναδική, τυπική έγκριση από τη Σύγκλητο για πρόταση στη νέα Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΕΑ) του Υπουργείου Παιδείας περί επανίδρυσης του ΤΔΠΠΝΤ στη Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πατρών με ταυτόχρονη παραμονή του τμήματος ΙΑ ως έχει στη Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών με έδρα και των δύο τμημάτων το Αγρίνιο. Η λύση αυτή, εκτός των άλλων, συστήνεται και για λόγους ακαδημαϊκότητας και εύρυθμης λειτουργίας, αφού τα δύο τμήματα θα μπορούν να συμπράττουν σε όλα τα επίπεδα”.

Το θέμα τέθηκε και σε πρόσφατη σύσκεψη του περιφερειάρχη, του δημάρχου και της πρυτάνεως κατά την οποία υπήρξε κοινή απόφαση  για διεκδίκηση αφενός της επανίδρυσης του ΔΠΠΝΤ αφετέρου της λειτουργίας του τμήματος  Γεωργικής Βιοτεχνολογίας της Γεωπονικής Σχολής στο Αγρίνιο, την αναστολή της οποίας αποφάσισε το υπουργείο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.