Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Επεισόδιο στο δημαρχείο Μεσολογγίου με μήλο της έριδος μια έκταση στην Αστροβίτσα

Επεισόδιο στο δημαρχείο Μεσολογγίου με μήλο της έριδος μια έκταση στην Αστροβίτσα

Θερμό επεισόδιο έγινε χτες στο δημαρχείο Μεσολογγίου με αφορμή την παραχώρηση από την δημοτική αρχή ενός αγροτεμαχίου στην περιοχή Αστροβίτσα Αιτωλικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μια έκταση 50 στρ. την οποία μέχρι πρότινος εκμεταλλευόταν συγκεκριμένος κάτοικος Αιτωλικού και η οποία με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής παραχωρήθηκε σε άλλον, συγγενικό πρόσωπο του οποίου έχει θέσει υποψηφιότητα με τον συνδυασμό του κ. Καραπάνου. Η έκταση βγήκε σε δημοπρασία αλλά χωρίς να το μάθει κανείς αφού η δημοσίευση έγινε σε έντυπα μικρής κυκλοφορίας ή άλλα που δεν έχουν έδρα στο δήμο Μεσολογγίου. Βέβαια η υπηρεσία τονίζει ότι έκανε την σχετική διαδικασία, ανέβηκε στο Διαύγεια» η δημοπρασία και τοιχοκολλήθηκε στο δημαρχείο Αιτωλικού, που μπορεί μεν να απαντά στις τυπικές υποχρεώσεις που ορίζει ο Νόμος, αλλά έτσι δεν δίνεται ευρεία δημοσιότητα… Θα μπορούσε κάλλιστα ο δήμος με ένα δελτίο Τύπου, μέσα στα εκατοντάδες που έχει βγάλει, να ενημερώνει και για τις δημοπρασίες ώστε να μην προκαλούνται υποψίες…

Μετά απ’ αυτά εμφανίστηκε μόνο ο συγκεκριμένος πλειοδότης. Ο προηγούμενος όμως που εκμεταλλευόταν, άτυπα, το αγρόκτημα αισθάνθηκε αδικημένος και γι’ αυτό και επιτέθηκε φραστικά στον αντιδήμαρχο, Γιώργο Καραπαπά, προκαλώντας μεγάλη ένταση στο δημαρχείο. Ο κ. Καραπαπάς υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε κάτι μεμπτό στην διαδικασία και ότι δεν γνωρίζει τα περί υποψηφιότητας του συγγενικού προσώπου του ανθρώπου που κατάφερε να πάρει την έκταση για 25 χρόνια με 550 ευρώ ετήσιο ενοίκιο.

aixmi-news.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.