Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021

«Έπεσαν» υπογραφές για έργα ανάπλασης τμήματος της παλαιάς πόλης του Αγρινίου

«Έπεσαν» υπογραφές για έργα ανάπλασης τμήματος της παλαιάς πόλης του Αγρινίου

Πρόκειται για τμήμα της παλαιάς πόλης του Αγρινίου (πυκνοδομημένο τμήμα του σχεδίου πόλης Αγρινίου του 1852) με σοκάκια και πεζόδρομους μεταξύ των κελύφων των παλαιών κτισμάτων που κοσμούνται  με αρχιτεκτονικά και πολεοδομικά στοιχεία του 18ου αιώνα.

Στην υπογραφή της σύμβασης για το έργο « ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΩΝ  Ο.Τ. 63-64 ΚΑΙ Ο.Τ. 66 ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ» προχώρησε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Το έργο προϋπολογισμού 855.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο και ίδια έσοδα του Δήμου περιλαμβάνει μια από τις πλέον κεντρικές περιοχές της πόλης. Αποτελεί τμήμα της παλαιάς πόλης του Αγρινίου (πυκνοδομημένο τμήμα του σχεδίου πόλης Αγρινίου του 1852) με σοκάκια και πεζόδρομους μεταξύ των κελύφων των παλαιών κτισμάτων που κοσμούνται  με αρχιτεκτονικά και πολεοδομικά στοιχεία του 18ου αιώνα.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνει το τμήμα του Αγρινίου με όρια: βόρεια  την οδό Σκαλτσοδήμου, ανατολικά την οδό Κακαβιά, βορειοανατολικά την οδό Αγ.Χριστοφόρου, δυτικά την οδό Αντωνοπούλου και νότια την οδό Ι. Σταϊκου. Συνορεύει με την πλατεία Μ. Δημάδη και την Δημοτική Αγορά, το υπόγειο Δημοτικό parking,  την πλατεία Ειρήνης  και περιβάλλεται από κεντρικές εμπορικές οδούς.

«Το κέντρο της πόλης εξελίσσεται σε ένα χώρο κατάλληλο για την ανάπτυξη της εμπορικής – επιχειρηματικής δραστηριότητας αλλά ποικίλων κοινωνικών δράσεων. Η  αναβάθμιση της περιοχής περικλείει το όραμα μας για ένα Αγρίνιο σύγχρονο και  λειτουργικό. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε όπως αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Το συγκεκριμένο  έργο αποτελεί κομμάτι της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και συνδέεται με το  έργο της «Επέκτασης και αναβάθμισης δικτύου πεζοδρόμων πόλης» προϋπολογισμού 4.000.000€ που περιλαμβάνει μια σειρά νέων πεζοδρομήσεων στο εσωτερικό δακτύλιο της πόλης του Αγρινίου και χρηματοδοτείται από το Ε.Π. Δυτική Ελλάδα 2014-2020.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. Ανώνυμος

  Ίδια έσοδα από όλους τους δημότες του δήμου Αγρινίου,και από αυτούς που ζουν στα χωριά,και δυστυχώς έχουν να δουν έργο από 2010 που έγιναν οι συνενωσης,Μόνο στην ΔΕΥΑ μας έβαλαν.
  …. ,να πληρώνουμε 15 ευρώ πάγιο,μόνο στην πληρωμή ήμαστε ίση,στα έργα ερχόμαστε δεύτερη.Η Χωριάτικη απελπισμένη ομάδα…

 2. Κρουστιάνος

  Σωστός.
  Οι συνενώσεις αυτές ήταν η ταφόπλακα των μικρών κοινοτήτων.
  Ποιος θα κοιτάξει τώρα μικρές κοινότητες 50 και λιγότερων ψηφοφόρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.