Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: έγινε πορεία στο κέντρο του Αγρινίου

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: έγινε πορεία στο κέντρο του Αγρινίου

Με πορεία διέσχισε όλο το κέντρο του Αγρινίου ομάδα 20 περίπου ατόμων πριν λίγη ώρα, περί τις 11.20 το πρωί της Κυριακής ,για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Αφετηρία και κατάληξη οι συμμετέχοντες είχαν το πάρκο της πόλης.

Τα άτομα που συμμετείχαν-του αντεξουσιαστικού χώρου- ξεκίνησαν από το πάρκο και- μέσω γηπέδου Παναιτωλικού και οδού Σταϊκου- έφθασαν στην κεντρική πλατεία διασχίζοντας στη συνέχεια όλη την οδό Παπαστράτου και επιστρέφοντας στην αφετηρία τους. Σήκωσαν πανό και φώναξαν συνθήματα αντιφασιστικά και ενάντια στις αστυνομικές αρχές πετώντας και τρικάκια στη διαδρομή τους.

Η αστυνομική δύναμη από τις πρωινές ώρες είναι ισχυρή στο κέντρο της πόλης και σε διάφορα σημεία για την αποτροπή συναθροίσεων καθώς την απαγόρευση τους αποφάσισε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Την πορεία οι αστυνομικοί της παρακολούθησαν διακριτικά χωρίς να προκληθεί ένταση. Πλέον οι αστυνομικοί είναι…ακροβολισμένοι σε διάφορα σημεία πέριξ  του Πάρκου.

Παράλληλα στην Αθήνα  “φρούριο” είναι από το πρωί το κέντρο της,  για την αποτροπή συγκέντρωσης στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα στα Εξάρχεια, όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, αλλά και για την επιτήρηση άλλων χώρων, όπου ενδεχομένως να πραγματοποιηθούν ανάλογες συγκεντρώσεις.

Ωστόσο πορεία , σύμφωνα με το protothema.gr, πορεία επιχείρησε να κάνει πριν από λίγη ώρα από τη συμβολή των οδών Γραβιάς και Μπενάκη στα Εξάρχεια, ομάδα 20 .Άνοιξε πανό και αποπειράθηκε να προχωρήσει συγκροτημένα, αλλά εμποδίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή, δημιουργώντας αυστηρό κλοιό ασφαλείας, προκειμένου να αποτραπεί τυχόν προσπάθεια πρόκλησης επεισοδίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην οδό Γραβιάς, προσήχθησαν δέκα μέλη του ΚΚΕ (μ-λ) και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. κωστας

    Η αστυνομία που δεν έκανε συλλήψεις δεν ήταν παράβαση καθήκοντος;;;

  2. @

    Όταν κυκλοφορείς μέσα στο σούπερ μάρκετ με κατεβασμένη μάσκα, δεν είναι παράβαση καθήκοντως να φανταστώ. Κ είμαι σίγουρος ότι πηγαίνεις και επισκεψούλες σε σπίτια χωρίς μάσκα. Αλλά για τις συναθροίσεις έξω με μάσκα τσούζεσαι κωστα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.