Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Επί τάπητος το «καθηκοντολόγιο πολιτικού προσωπικού» θέτει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας

Επί τάπητος το «καθηκοντολόγιο πολιτικού προσωπικού» θέτει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας

 

astynomia-656x410_0H απαλλαγή αστυνομικών από συγκεκριμένες υπηρεσίες που μπορούν (καθώς προβλέπεται) να εκτελεστούν και από το πολιτικό προσωπικό της Αστυνομίας είναι ένα από τα αιτήματα που διεκδικεί μεθοδικά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας. Εάν αυτό συμβεί τότε περισσότεροι αστυνομικοί θα είναι σε πιο μάχιμες θέσεις και στον αγώνα κατά της εγκληματικότητας.
Για παράδειγμα οι πολιτικοί υπάλληλοι μπορούν να αναλάβουν τη γραμματειακή υποστήριξη υπηρεσιών, την επίδοση εγγράφων και άλλες υπηρεσίες που χρεώνονται τακτικά σε αστυνομικούς.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας απέστειλε έγγραφο στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Τσουβαλά, με αναλυτικές προτάσεις και με θέμα «Καθηκοντολόγιο πολιτικού προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας».
Για το ζήτημα κινητοποιήθηκε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) που προώθησε με τη σειρά της στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. το έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας ζητώντας την εξέταση του θέματος με σκοπό το εύρυθμο της λειτουργίας των Αστυνομικών Υπηρεσιών.

Αναφέρει συγκεκριμένα η ΠΟΑΣΥ:

Κύριε Αρχηγέ,
Σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη και επιβαρυμένη εργασιακά για το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού, θα πρέπει και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας να προβεί σε ενέργειες τέτοιες, που ως σκοπό θα έχουν την μέγιστη δυνατή προσφορά των υπηρεσιών μας προς τους πολίτες. Η Αστυνομική οικογένεια, ως φορέας και Οργανισμός με ιδιαίτερη κοινωνική αποστολή, προσπαθεί σε καθημερινή βάση και συμβάλλει τα μέγιστα με όλες της τις δυνάμεις και κυρίως με το έμψυχο δυναμικό της, το οποίο με αυταπάρνηση και επίμοχθη εργασία υπηρετεί και διατηρεί τον θεσμό της Ελληνικής Αστυνομίας στις υψηλές θέσεις εμπιστοσύνης από την κοινωνία σύμφωνα και με τις τελευταίες έρευνες .Αυτή η συνεισφορά στις μέρες μας θα πρέπει να είναι συλλογική και αναλογική από όλο τον πληθυσμό που απαρτίζει το Σώμα και με δεδομένο τις μεγάλες ελλείψεις που παρουσιάζονται στο αστυνομικό προσωπικό, παρακαλούμε, όπως, εξετάσετε με την θεσμική σας ιδιότητα την διεύρυνση του αστυνομικού έργου για όλες τις κατηγορίες του αστυνομικού προσωπικού, όπως και αυτού των πολιτικών υπαλλήλων και σύμφωνα πάντοτε με τις οικείες διατάξεις και νομοθετήματα (π.δ 188/2001) που διέπουν την λειτουργία μας.
Αυτό που προτάσσει η λογική και το υπηρεσιακό καθήκον θα πρέπει να επιμερισθεί αναλογικά σε όλους και πάντοτε εντός του πλαισίου των υπηρεσιακών καθηκόντων ενός εκάστου, μέσα σε πνεύμα αλληλεγγύης και αμφίδρομης συναδελφικής σχέσης και να μην δημιουργούνται για άλλους λόγους εξαρτήσεις, οφίτσια και βιλαέτια, αποφεύγοντας κατ΄ αυτό τον τρόπο την διακριτή μεταχείριση του προσωπικού, που πολλάκις επιφέρουν αρνητικές επιπτώσεις και δυσμενή σχόλια εντός της Ελληνικής Αστυνομίας.
Για τους λόγους αυτούς, σας επισυνάπτουμε το υπ΄ αρίθμ. 63/2016 από 04/06/2016 έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας και παρακαλούμε για την εξέταση του εν γένει θέματος και σε περίπτωση που συντρέχουν κατά την κρίση σας σοβαροί υπηρεσιακοί λόγοι, να εκδώσετε σχετική διαταγή επ΄ αυτού του, με σκοπό το εύρυθμο της λειτουργίας των Αστυνομικών Υπηρεσιών.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.