Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2020

Η επιχειρηματικότητα στο επίκεντρο της «Συμμαχίας»

Η επιχειρηματικότητα στο επίκεντρο της «Συμμαχίας»

DT-2018.02.2 Συμμαχία 3Συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 η Εκτελεστική Επιτροπή του Δικτύου: «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα (ΣΕΑΔΕ)», προκειμένου τα μέλη της να συζητήσουν για μια σειρά ζητήματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα.
Ο πρόεδρος της «Συμμαχίας», Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας, ενημέρωσε για τη διάκριση που κατέκτησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, λαμβάνοντας μέρος στο διαγωνισμό «EUROPEAN DESTINATIONS OF EXCELLENCE» (EDEN) – «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λόγω της αξίας των προτεινόμενων πολιτιστικών της πόρων και της άρτιας τεκμηρίωσης της πρότασής της. Στη διάρκεια της συνεδρίασης συμφωνήθηκε όσοι φορείς του τουρισμού το επιθυμούν να αξιοποιήσουν το σήμα EDEN.
Στη συνέχεια, από τα στελέχη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έγινε εκτενής ενημέρωση στις προϋποθέσεις και στον οδηγό του Προγράμματος «Εξωστρέφεια – Διεθνοποίηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», πρόγραμμα που πρόκειται σύντομα να προκηρυχτεί από την Περιφέρεια.
Επίσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν τα αποτελέσματα της Έρευνας Αξιολόγησης – Αποτύπωσης Προτάσεων για Προγράμματα Χρηματοδότησης Επιχειρήσεων που εκπονήθηκε για λογαριασμό της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού.
«Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η «Συμμαχία» έχει μέλλον. Μέσα από τη σύμπραξη παραγωγικών επιστημονικών και ερευνητικών φορέων μπορούμε να δώσουμε την ώθηση που χρειάζεται η επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας. Ήδη έχουμε ξεκινήσει το νέο έτος, προσδιορίζοντας τις προτεραιότητες μας» τόνισε ανοίγοντας τη συνεδρίαση ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας.
Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την εγγραφή νέων αρωγών μελών.
Συμμετείχαν ο Βασίλης Μπουργανός Διευθυντής Ερευνών ΙΤΕ / ΙΕΧΜΗ, ο Πέτρος Μαντάς πρόεδρος του Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων στην ΒΙΠΕ Πατρών (ΣΕΒΙΠΑ), ο Γιώργος Τελώνης πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Ελλάδας, ο Γιώργος Βαγενάς πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, ο Παναγιώτης Σκέντζος, πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΝΑ, ο Νικόλαος Κοτσώνης γενικός Διευθυντής ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, ο Θεόδωρος Τσούμπελης και η Τέτη Αθανασοπούλου εκ μέρους του Επιμελητηρίου Αχαϊας, ο Πρόδρομος Προδρομίδης εκπρόσωπος του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) και Αθανάσιος Βασιλόπουλος εκπρόσωπος Κοιν.Σ.Επ. ARONIA SC.

Η «Συμμαχία» έκοψε βασιλόπιτα
Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, σε γιορτινή ατμόσφαιρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα της «Συμμαχίας».
Το φλουρί της βασιλόπιτας έπεσε στον Πέτρο Μαντά πρόεδρο του Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων στην ΒΙΠΕ Πατρών (ΣΕΒΙΠΑ).

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.