Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Επίδομα 534 ευρώ: Αύριο Πέμπτη πληρώνονται οι αναστολές συμβάσεων του Ιανουαρίου

Επίδομα 534 ευρώ: Αύριο Πέμπτη πληρώνονται οι αναστολές συμβάσεων του Ιανουαρίου

Την ίδια μέρα και η πληρωμή της κρατικής επιδότησης για το μήνα Δεκέμβριο για όσους εργαζόμενους έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία».

Αύριο, Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου πληρώνονται οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ για τις αναστολές συμβάσεων Ιανουαρίου καθώς και η κρατική επιδότηση για το μήνα Δεκέμβριο για όσους εργαζόμενους έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία». Αύριο πληρώνεται επίσης η αναλογία του Δώρου Χριστουγέννων που αντιστοιχεί στον μήνα Δεκέμβριο 2020 για τους ενταγμένους στο μηχανισμό «Συν-Εργασία».

Ακόμη αύριο, Πέμπτη πληρώνονται οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο που δικαιούνται Επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού που είχαν εγγραφεί στο Μητρώο Καλλιτεχνών μέχρι την 10η Ιανουαρίου 2021.

Ειδικότερα , όσοι εργαζόμενοι παρέμειναν ολόκληρο τον Ιανουάριο σε αναστολή θα λάβουν το πλήρες ποσό των 534 ευρώ. Διαφορετικά θα δοθεί αναλογία, δηλαδή 17,8 ευρώ ανά ημέρα.

Τον Ιανουάριο είχαν τεθεί σε αναστολή σύμβασης 642.153 εργαζόμενοι από 163.689 επιχειρήσεις. Σχεδόν οι μισοί, δηλαδή οι 300.073 εργαζόμενοι σε αναστολή προέρχονται από 59.573 κλειστές με κρατική εντολή επιχειρήσεις, ενώ οι υπόλοιποι 342.080 εργαζόμενοι δηλώθηκαν σε αναστολή από ανοιχτούς αλλά πληττόμενους βάσει ΚΑΔ εργοδότες.

Περίπου ο ίδιος αριθμός αναστολών είχε δηλωθεί και το Δεκέμβριο, στοιχείο που επιβεβαιώνει ότι η αγορά παραμένει «διασωληνωμένη» και τα επιδημιολογικά φαινόμενα προς το παρόν δεν αφήνουν περιθώρια για σταδιακή άρση των κρατικών μέτρων στήριξης.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δηλώσεις των εργοδοτών για τις αναστολές του Φεβρουαρίου θα πρέπει να προαναγγελθούν έως τις 5/2 στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και όχι να δηλωθούν εκ των υστέρων όπως συνέβαινε τους τελευταίους μήνες.

Οι αναστολές του Φεβρουαρίου, που πραγματοποιούνται με τις λίστες ΚΑΔ του Ιανουαρίου, πρέπει να δηλωθούν έως και την ερχόμενη Παρασκευή 5/2, εφόσον:

· η αναστολή σύμβασης διαρκεί όλο τον μήνα (1-28/2) ή

· η χρονική διάρκειά της ξεκινά εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Μαίρη Λαμπαδίτη

Πηγή: protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.