Πέμπτη, 6 Αυγούστου, 2020

Επίδομα παιδιού Α21: Κουρεύουν τους δικαιούχους μέσω της μόνιμης διαμονής

Στην αύξηση των χρόνων διαμονής στην χώρα μας προχωράει το υπουργείο Εργασίας ώστε να λαμβάνει δικαιούχος το επίδομα παιδιού Α21 από τον ΟΠΕΚΑ

Ειδικότερα μετά την ολοκλήρωση καταβολής των 6 διμηνιαίων δόσεων και μετά την 15η Ιανουαρίου του 2020 που ολοκληρώνεται η καταβολή του επιδόματος για το 2019, σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News η κυβέρνηση θα προχωρήσει στον επαναπροσδιορισμό της προϋπόθεσης που αφορά στον χρόνο διαμονής στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα φέτος καταβάλλεται σε όλους όσοι η διαμονή στην χώρα μας είναι 5ετή. Από του χρόνου, όμως, η προϋπόθεση αυτή αναμένεται να αλλάξει και εξετάζεται να κυμανθεί μεταξύ 8 με 10 χρόνια. Άρα θα πρέπει το 2020 όσοι επιθυμούν να κάνουν αίτηση για το επίδομα παιδιού να διαμένουν μόνιμα στην χώρα μας 8 ή 10 χρόνια και όχι 5 που είναι σήμερα.

Το επίδομα παιδιού φέτος χορηγείται στις ακόλουθες κατηγορίες προσώπων εφόσον διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία 5 έτη πριν από το έτος υποβολής της αίτησης, όπως αυτό προκύπτει από την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των ιδίων ή των συζύγων τους ή των γονέων τους εφόσον οι ίδιοι δεν ήταν υπόχρεοι φορολογικής δήλωσης και τα εξαρτώμενα τέκνα τους βρίσκονται στην Ελλάδα:

α) Έλληνες πολίτες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα,
β) ομογενείς αλλοδαποί που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και διαθέτουν δελτίο ομογενούς,
γ) πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα,
δ) πολίτες των χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν) και Ελβετούς πολίτες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα,
ε) αναγνωρισμένους πρόσφυγες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα
στ) ανιθαγενείς
ζ) δικαιούχους του ανθρωπιστικού καθεστώτος,
η) πολίτες άλλων κρατών που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα.

dikaiolitika.gr – Αλεξάνδρα Κλειδαρά

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.