Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Επίδομα θέρμανσης: Θα προκαταβληθεί τον Δεκέμβριο – Σκέψεις για επέκταση και στο φυσικό αέριο

Επίδομα θέρμανσης: Θα προκαταβληθεί τον Δεκέμβριο – Σκέψεις για επέκταση και στο φυσικό αέριο

Το πέλετ και τα καυσόξυλα θα είναι εκτός γιατί επιβαρύνουν το περιβάλλον – Το ηλεκτρικό ρεύμα υπάρχει ήδη το κοινωνικό τιμολόγιο

Στην επέκταση του επιδόματος θέρμανσης, όπως είχε αναφέρει ρεπορτάζ του newmoney.gr και στο φυσικό αέριο αναφέρθηκε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπ. Οικονομικών επεσήμανε πως «το επίδομα θέρμανσης είναι μία απόδειξη ευαισθησίας της κυβέρνησης» αφού θα προκαταβληθεί τον Δεκέμβριο του 2020. Οπως είπε υπάρχει σκέψη για την επέκταση του επιδόματος και σε άλλες μορφές όπως είναι το φυσικό αέριο.

Για το πέλετ και τα καυσόξυλα είπε πως θα είναι εκτός γιατί επιβαρύνουν το περιβάλλον, ενώ για το ηλεκτρικό ρεύμα ανέφερε πως υπάρχει ήδη το κοινωνικό τιμολόγιο. Ωστόσο, σε ερώτηση για το χάμηλό εισοδηματικό όριο που υπάρχει στο κοινωνικό τιμολόγιο άφησε ανοικτό ένα ενδεχόμενο να εξεταστεί το θέμα.

Αναδρομικά

Για τα αναδρομικά ανέφερε πως 1,4 δισ. ευρώ θα πληρωθούν από την άλλη Παρασκευή μέχρι την επόμενη εβδομάδα. “Οι πόροι έχουν μεταφερθεί στο υπουργείο Εργασίας”, είπε και επισήμανε ότι υπάρχουν και θα δοθούν τα χρήματα για τα αναδρομικά και για τους κληρονόμους.

Αναφορικά με τις αμυντικές δαπάνες ανέφερε πως μέχρι το 2027 “έχουμε συγκεκριμένο Προϋπολογισμό για να διαθέσουμε τους πόρους που χρειάζονται”.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο newmoney.gr

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.