Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Επίδομα, βοήθημα ή διορισμός: το φετίχ της χώρας και στο Αγρίνιο και παντού!

Επίδομα, βοήθημα ή διορισμός: το φετίχ της χώρας και στο Αγρίνιο και παντού!

Το δημοτικό συμβούλιο στο Αγρίνιο πρόσφατα είχε εγκρίνει μετά πολλών επαίνων ένα πολυτεκνικό επίδομα για όποια οικογένεια έκανε τέταρτο παιδί. Όλοι ήξεραν ότι η δαπάνη δεν θα περνούσε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση όπως και δεν πέρασε. Φυσικά το ήξερε και ο δήμαρχος, ενώ ο αξιοσημείωτο είναι ότι όχι μόνο δήμος δήλωσε ότι θα προσέφευγε κατά της απόφασης αν ήταν αρνητική αλλά θα βοηθούσε και η αντιπολίτευση με τον κ. Τραπεζιώτη να ζητά άμεσα κινήσεις. Μόνο ο κ. Μοσχολιός έλεγε και ξανάλεγε ότι τρόπος για κάτι τέτοιο δεν υπάρχει… Φυσικά κρίθηκε από-σχεδόν-όλους ότι μια τέτοια επιδοματάρα είναι ό, τι πρέπει. «Ταμάμ κολοκυθόπιτα» που λένε, ειδικά για τους συμπολίτες μας που δεν το ‘χουν σε τίποτε να κάνουν και έξι κι εφτά παιδιά αν χρειαστεί…
Το σκεπτικό της απόρριψης της όλης ιδέας έχει ενδιαφέρον: μόνο το Κράτος, σου λέει, δικαιούται αν εφαρμόζει δημογραφική πολιτική. Και την εφαρμόζει, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να χάνει πληθυσμό, να έχει σταθερά από τα 2-3 μεγαλύτερα δημογραφικά προβλήματα παγκοσμίως(μέγα κατόρθωμα!) και να είναι μια χώρα που σε 40 χρόνια θα έχει γύρω στα 8 εκατομμύρια πληθυσμό με το 40% εξ αυτών υπερήλικες και περίπου έναν στους τρεις κατοίκους «μη ντόπιους», για να το πούμε πολιτικά ορθά.
Γιατί έγινε λοιπόν όλη αυτή η φασαρία; Μα γιατί δεν γίνεται να ξεκινά προεκλογική χρονιά χωρίς κάποια υπόσχεση επιδόματος ή βοηθήματος, είτε μιλάμε για την Αυτοδιοίκηση είτε για το κεντρικό Κράτος. Και να μην το δώσεις το επίδομα/βοήθημα θα πεις ότι εσύ ήθελες αλλά δεν σε άφησαν α)οι ανάλγητοι δανειστές ή β)το ανάλγητο κεντρικό κράτος.
Σήμερα μόλις, οι ανεξάρτητες αρχές(καταραμένες να ‘ναι, πότε θα απαλλαγούμε από αυτές;) αποκάλυψαν πως το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εκτελείται μόνο κατά 60% γιατί τα υπόλοιπα λεφτά πάνε σε κουμπαρά για να δοθούν βοηθήματα και μέρισμα! Διαλέγει ο Έλληνας αν θέλει δουλειές ή βοηθήματα και παίρνει το δεύτερο, τι να κάνουμε τώρα;
Σήμερα επίσης κυκλοφόρησε και αυτό που βλέπετε πιο κάτω. Είναι οι προϋποθέσεις για να διοριστείς αν έχασες τον άνθρωπό σου στη φωτιά στο Μάτι! Δεν είναι ξεκάθαρο αν σου ζητάνε να αποποιηθείς τις διεκδικήσεις σου- νομικές ή άλλες -ή αν σου ζητάνε να μην έχεις άλλες οικονομικές απαιτήσεις. Η Γεροβασίλη έβγαλε ανακοίνωση ήδη όπου εξηγεί τα ανεξήγητα και της ανταπαντούν επίσης. Το θέμα είναι ότι συζητάμε διορισμούς ως ανταπόδοση μιας καταστροφής!
Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν το σιχαμερό «κοινωνικό κράτος» που έχει στηθεί στην Ελλάδα. Ειλικρινά, δεν μας αξίζει τίποτε.

Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.