Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, 2021

Επίκαιρη η «Ανατροπή Τώρα» στο δήμο Αγρινίου λέει ο Τραπεζιώτης

Επίκαιρη η «Ανατροπή Τώρα» στο δήμο Αγρινίου λέει ο Τραπεζιώτης

Πυκνώνει τις παρεμβάσεις του (αρθρογραφώντας ή… αναρτώντας) ο Δημήτρης Τραπεζιώτης ενώ εντείνει και την κριτική του στη δημοτική αρχή Αγρινίου.

Ο πρώην δήμαρχος Θεστιέων που διεκδίκησε τη δημαρχία Αγρινίου το 2014 και αποσύρθηκε στο «παρά πέντε» των εκλογών το 2019 επικρίνει τη στάση του δημάρχου αναφορικά με το ζήτημα των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή «Πεταλούδα».

Καταλήγει ωστόσο στο συμπέρασμα πως το σύνθημα – μήνυμα ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ της Δημοτικής Παράταξης της οποίας ήταν Επικεφαλής (2014-2019) είναι για άλλη μια φορά επίκαιρο.

Και επιτρέπει στους υπόλοιπους το συμπέρασμα πως το βλέμμα του είναι στραμμένο στις εκλογές του 2023…

Η ανάρτηση του Δημήτρη Τραπεζιώτη:

ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ…

Η πρόσφατη νεροποντή δημιούργησε για μια ακόμη φορά πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή «Πεταλούδα» και ανέδειξε το γνωστό από ετών πρόβλημα, το οποίο φαίνεται, κατά την άποψη κατοίκων της περιοχής, να επιβαρύνθηκε με την κατασκευή του νέου κυκλικού κόμβου καθότι μάλιστα τα νερά είχαν κίνηση από το τέρμα της οδού Χαριλάου Τρικούπη και προς τα πίσω δημιουργώντας κινδύνους για τους διερχόμενους πεζούς και οδηγούς και προσβάλλοντας ιδιοκτησίες συμπολιτών μας αφού ως γνωστόν πλημμύρισαν και επιχειρήσεις της περιοχής.

Για το σοβαρό αυτό πρόβλημα που αφορά στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας, η επίλυση του οποίου εκκρεμεί επί σειρά ετών, σε σχετική ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Μερμίγκη, ο Δήμαρχος Αγρινίου μεταξύ άλλων απάντησε: […]Ουσιαστικά χρειάζεται ένας νέος αγωγός από το Πλατανάκι, ώστε να εκτρέπονται από εκεί τα ύδατα και να μην συγκεντρώνονται τα νερά στην οδό Αρακύνθου κ.α. και να προκαλούν τις πλημμύρες… Πρέπει να μπουν αγωγοί που θα ξεκινήσουν από πάνω για να κατευθυνθούν νότια και να τροποποιηθεί η διαστασιολόγηση… Είναι θέμα αιχμής να βρούμε χρήματα για τα όμβρια. Το θέμα το έχω θέσει και στον Περιφερειάρχη. Πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση, ώστε να μην έχουμε αυτό το πρόβλημα[…]

Είναι ή δεν είναι προκλητική αυτή η τοποθέτηση – ομολογία του Δημάρχου ότι μετά από δύο θητείες, μετά δηλαδή από οκτώ χρόνια να αποδέχεται και να ομολογεί ότι βρίσκεται ακόμα στην διαπίστωση του προβλήματος και να περιγράφει θεωρητικά τη λύση του ;

Σε μια εποχή όπου τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής είναι ορατά και θα εκδηλώνονται πλέον, σύμφωνα με τις προβλέψεις όλων των επιστημόνων, ακραία καιρικά φαινόμενα, για το ζήτημα αυτό της αντιπλημμυρικής θωράκισης και της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών του Δήμου Αγρινίου τώρα στο τέλος και της δεύτερης θητείας του βρίσκεται ακόμα στην αναγνώριση, στην θεωρία δηλαδή του προβλήματος, ενός προβλήματος γνωστού από ετών και συνεπώς το αξιολογεί ως τελευταία προτεραιότητα ενώ ως πρώτη προτεραιότητα έθεσε μέχρι σήμερα τα τσιμέντα, τις πλάκες και τις ασφαλτοστρώσεις.

Παρεμπιπτόντως να σημειωθεί ότι δυνατότητα χρηματοδότησης για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και κατασκευής αγωγών ομβρίων υπήρχε και στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» και στο

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

Προκαλεί ή δεν προκαλεί λοιπόν ο Δήμαρχος; Προφανώς και προκαλεί χωρίς μάλιστα ίχνος ενοχής. Και το ερώτημα είναι γιατί προκαλεί;
ΑΠΑΝΤΩ. Προκαλεί διότι:

Πρώτον απέκτησε, ελέω κυβέρνησης, μια πλαστή πλειοψηφία στα συλλογικά όργανα του Δήμου με τον νόμο 4623/2019 δηλαδή κυριαρχία χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση
και δεύτερον διότι ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ όπως θα έπρεπε και επειδή δεν ελέγχεται όχι μόνο κάνει λάθη και αστοχίες αλλά αποκτά καθεστωτική, Λουδοβίκεια νοοτροπία και αδιαφορεί για το δημόσιο συμφέρον.

Υπό αυτά τα δεδομένα φαίνεται ότι το σύνθημα – μήνυμα ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ της Δημοτικής Παράταξης της οποίας ήμουν Επικεφαλής (2014-2019) είναι για άλλη μια φορά επίκαιρο.
Αγρίνιο, 18/09/2021

Για το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών
«Act now -ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΡΑ»
Δημήτρης ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ Δικηγόρος
π. Δήμαρχος Θεστιέων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Απ’ ότι φαίνεται το σύνθημα “Ανατροπή τώρα” ήταν επίκαιρο το 2014 επί Μοσχολιού, είναι επίκαιρο σήμερα επί Παπαναστασίου και θα είναι επίκαιρο μέχρι να γίνει δήμαρχος ο Τραπεζιώτης. Ο Θεός να μας φυλάξει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.