Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, 2021

Επικίνδυνα σημεία στο Μακρυνόρος- Απαιτούνται άμεσα παρεμβάσεις

Επικίνδυνα σημεία στο Μακρυνόρος- Απαιτούνται άμεσα παρεμβάσεις

Στην περιοχή του Κατάφουρκου Μενιδίου χθες σημειώθηκε νέα κατολίσθηση η οποία δυσχέρανε προσωρινά την κυκλοφορία . Στο Μακρυνόρος ωστόσο οι κατολισθήσεις είναι τακτικές επί της εθνικής οδού Αντιρρίου –Ιωαννίνων πράγμα που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους διερχόμενους.
Ωστόσο το ζητούμενο είναι  να προχωρήσουν άμεσα κάποιες παρεμβάσεις όπως στο σημείο όπου συνέβη κατολίσθηση στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου 2018 .

Διαβάστε μια χαρακτηριστική παρέμβαση του πρωτοπρεσβύτερου Δημήτριου Αθανασίου, κληρικού και εκπαιδευτικού (χημικού) από την Άρτα:
Ως εκπαιδευτικός εργάζομαι σε σχολείο του Ν.Αιτωλοακαρνανίας και ως εκ τούτου διέρχομαι καθημερινά εδώ και δεκαεπτά περίπου χρόνια από την περιοχή του Μακρυνόρους.
Όπως γνωρίζετε, στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου 2018 στο 16ο χιλιόμετρο Αμφιλοχίας- Άρτας συνέβη κατολίσθηση. Συγκεκριμένα αποκολλήθηκε ένας μεγάλος βράχος. Λόγω και της συνεχούς βροχόπτωσης, έσπασε το προστατευτικό κιγκλίδωμα και θρυμματίστηκε στον δρόμο. Το ευτύχημα ήταν πως την ώρα της κατολίσθησης στο σημείο δεν περνούσε κάποιο όχημα.
Από τότε μέχρι σήμερα διαπιστώνω, ότι δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση-εργασία στο συγκεκριμένο σημείο. Το προστατευτικό κιγκλίδωμα παραμένει θρυμματισμένο, περιστασιακά συνεχίζουν να πέφτουν μικρότερα κομμάτια βράχων στο οδόστρωμα. Ιδιαίτερη σήμανση επικινδυνότητας της συγκεκριμένης περιοχής δεν υπάρχει, με αποτέλεσμα η ασφάλεια των οδηγών να γίνεται προβληματική.
Ήδη σε λίγο καιρό θα αρχίσουν πάλι οι βροχές και η σαθρότητα του πρανούς θα γίνει πολύ μεγαλύτερη, οπότε αναμένονται νέες επικίνδυνες κατολισθήσεις, που σε συνδυασμό με την μεγάλη κυκλοφορία οχημάτων και την αυξημένη σεισμικότητα της περιοχής μπορεί να δημιουργήσουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα, που θα θέσουν σε κίνδυνο την ζωή των διερχομένων οδηγών.
Γι΄ αυτό επιβάλλεται το συντομότερο.
Α. Να απομακρυνθούν οι μεγάλες πέτρες που βρίσκονται στην άκρη του οδοστρώματος καθώς και αυτές που είναι επικίνδυνες να δημιουργήσουν κατολίσθηση και βρίσκονται στο πρανές, δίπλα στον δρόμο.
Β. Να αποκατασταθεί το προστατευτικό κιγκλίδωμα.
Γ. Να καλυφθεί ο χώρος του πρανούς με προστατευτικό μεταλλικό πλέγμα, ώστε οι τυχόν κατολισθήσεις όγκων χωμάτων ή πετρών να γίνουν λιγότερο επικίνδυνες.
Δ. Να τοποθετηθούν κατάλληλες προειδοποιητικές πινακίδες κοντά στον συγκεκριμένο χώρο.
Πιστεύω ότι η γραπτή αυτή παρέμβαση θα βρει την κατάλληλη υπηρεσιακή ανταπόκριση, επειδή η ανθρώπινη υγεία είναι πολυτιμότατο δώρο και η ανθρώπινη ζωή είναι αναντικατάστατη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.