Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Επικοινωνία Καραγκούνη-Βορίδη για την έκτακτη κρατική ενίσχυση των κτηνοτρόφων

Επικοινωνία Καραγκούνη-Βορίδη για την έκτακτη κρατική ενίσχυση των κτηνοτρόφων

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Καραγκούνης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κύριο Μάκη Βορίδη για το φλέγον ζήτημα της έκτακτης κρατικής ενίσχυσης (ύψους 4ευρώ ανά πρόβατο ή αίγα) προς τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από τα περιοριστικά μέτρα εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Όπως είχε ρητά δεσμευτεί ο Υπουργός σε πρόσφατη επικοινωνία με τον κύριο Καραγκούνη, οι απαραίτητες διαδικασίες σχετικά με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν ολοκληρωθεί και οι σχετικές αποζημιώσεις έχουν ποσοτικοποιηθεί στα 32.000.000 ευρώ.

Ο Υπουργός ενημέρωσε επίσης τον κύριο Καραγκούνη ότι σήμερα θα υπογραφεί η σχετική απόφαση ώστε να καταστεί δυνατό να ανοίξει αμέσως το σύστημα ώστε να δοθεί δυνατότητα να προχωρήσουν οι σχετικές πληρωμές προς τους δικαιούχους κτηνοτρόφους. Από τη στιγμή που θα ανοίξει το σύστημα, που αυτό αναμένεται να γίνει εκτός απροόπτου εντός της εβδομάδος, θα δοθεί προθεσμία 20 ημερών ώστε να μπορέσουν οι κτηνοτρόφοι να υποβάλουν τις σχετικές δηλώσεις αποζημίωσης και αμέσως μετά, δηλαδή στα τέλη του μήνα θα πιστωθούν οι αποζημιώσεις στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.