Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Γιατί να επιλέξουμε φίλτρα νερού;

Γιατί να επιλέξουμε φίλτρα νερού;

Το νερό της βρύσης στην Ελλάδα περιέχει φθόριο και άλλα μέταλλα και ένα σύστημα φιλτραρίσματος του νερού είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης για να τα αφαιρέσετε. Για το λόγο αυτό τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη αύξηση ενδιαφέροντος για φίλτρα νερού, που εξασφαλίζουν τη μέγιστη καθαρότητα του νερού, και κατά συνέπεια την υγεία των καταναλωτών.

Το νερό που πίνουμε, και το νερό που τρέχει μέσα από τις συσκευές μας είναι ζωτικής σημασίας. Έτσι είναι σημαντικό να εξασφαλίσουμε μια καλή, καθαρή πηγή νερού, και αυτό γίνεται εύκολα με την εγκατάσταση ενός ή περισσότερων τύπων συστημάτων φιλτραρίσματος του νερού στο σπίτι μας.

Άρα υπάρχει λόγος να εγκαταστήσουμε φίλτρα νερού που θα αφαιρούν συστατικά που δεν υπάρχουν στο πόσιμο νερό;

Τα πραγματικά προβλήματα του πόσιμου νερού των πόλεων είναι το χλώριο και τα ιζήματα που μεταφέρονται στο νερό.

Σύμφωνα με μελέτες, η κατανάλωση χλωριωμένου νερού θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας, καθώς έχει συνδεθεί με σοβαρές παθολογικές καταστάσεις για τον άνθρωπο. Επίσης, καθώς το νερό περνά μέσα από παλιά συστήματα ύδρευσης που περιέχουν σκουριά και βρωμιά, συμπαρασύρει μεγάλες ποσότητες βλαβερών ουσιών που καταλήγουν στο ποτήρι μας.

Ο λόγος, λοιπόν, που είναι απαραίτητη η εγκατάσταση φίλτρων νερού, είναι για να απαλλάξουμε το νερό μας από το χλώριο και τα ιζήματα.

Μην ξεχνάμε πόσο αναγκαίο είναι να έχουμε καθαρό νερό από τη βρύση μας, αφού η χρήση του δεν περιορίζεται μόνο στο να το πίνουμε, αλλά και στο να πλένουμε τρόφιμα και να τα μαγειρεύουμε σε αυτό.

Είναι απαραίτητα τα φίλτρα νερού εάν βράζω το νερό που πίνω;

Είναι αλήθεια ότι ο βρασμός εξουδετερώνει το χλώριο στο νερό. Δεν εξουδετερώνει όμως τις υπόλοιπες βλαβερές ουσίες όπως τη βρωμιά, τη σκουριά και τα μικροσωματίδια που υπάρχουν στο νερό του δικτύου.

Επομένως, μόνο το φιλτραρισμένο νερό μάς παρέχει ασφάλεια και μας προσφέρει υγεία μέσα από όλες τις χρήσεις του νερού της βρύσης.

Μπορούμε να επιλέξουμε λοιπόν φίλτρα νερού ενεργού άνθρακα τα οποία:

  • Τα πιο συνηθισμένα φίλτρα νερού είναι τα φίλτρα ενεργού άνθρακα: Ο ενεργός άνθρακας καταργεί ορισμένες προσμείξεις στο νερό που φιλτράρεται μέσα από αυτό. Τα φίλτρα άνθρακα διαφέρουν σημαντικά ως προς την αποτελεσματικότητά τους
  • Αφαιρούν τη γεύση και την οσμή του χλωρίου, συγκρατούν τη σκουριά, τη βρωμιά, το χώμα, τα μικροσωματίδια, τον αμίαντο και τις κύστες παρασίτων από 0,5μm ενώ παράλληλα επιτρέπουν τη διέλευση των ωφέλιμων για τον οργανισμό στοιχείων όπως το ασβέστιο και το μαγνήσιο.
  • Σε γενικές γραμμές, τα φίλτρα άνθρακα έρχονται σε δύο μορφές, τα μπλοκ άνθρακα και τα φίλτρα κοκκώδη ενεργού άνθρακα.

Τα φίλτρα νερού, προσφέρουν τη δυνατότητα να πίνετε καθαρό νερό, απαλλαγμένο από περιττά μέταλλα και άλλες επιβλαβείς ουσίες. Είναι επίσης και ένας βασικός τρόπος για να κάνετε οικονομία, καθώς με τον τρόπο αυτόν αποφεύγετε να αγοράζετε συνεχώς μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού, και εξοικονομείτε χρόνο και χρήματα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.