Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας: Ντελίβερι και take away από τα καταστήματα εστίασης

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας: Ντελίβερι και take away από τα καταστήματα εστίασης

Έκτακτη ανακοίνωση κοινοποίησε το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας σχετικά με τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ειδικότερα αναφέρει πως από αύριο δεν θα λειτουργούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με τραπεζοκαθίσματα αλλά ως ντελίβερι, ενώ σε τέτοιες επιχειρήσεις δεν θα πρέπει να υπάρχουν περισσότεροι από 5 όρθιοι πελάτες που εξυπηρετούνται άμεσα (take away).

Η ανακοίνωση:

Ύστερα από επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία, σας ενημερώνουμε πως στα πλαίσια των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, από αύριο 14.03.2020, εκτός των άλλων, ΔΕΝ θα λειτουργούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με τραπεζοκαθίσματα.

•Μπορούν ωστόσο να λειτουργούν ως delivery. Και αν κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται μέχρι σήμερα, έχουν τη δυνατότητα να το εφαρμόσουν, αφού προχωρήσουν στην απαιτούμενη αλλαγή του ΚΑΔ.

•Σε τέτοιες επιχειρήσεις, δεν θα πρέπει να υπάρχουν περισσότεροι από 5 όρθιοι πελάτες που εξυπηρετούνται άμεσα (take away).

•Τα καταστήματα εστίασης που θα κλείσουν, θα μπορούν να μεταφέρουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το Κράτος (ΦΠΑ, εισφορές, φορολογία) για τον Ιούνιο. Αυτό δεν θα ισχύσει για όσα καταστήματα συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.