Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2020

Επιμελητήριο: σοβαρά ρήγματα με το “καλημέρα” στο συνδυασμό Τσιχριτζή

“Αντάρτικο” και διαρροές από το συνδυασμό του επανεκλεγέντος προέδρου οδήγησαν σε θολό τοπίο στη Διοικούσα Επιτροπή. 

epimelitiriakes-ekloges-2017 (5)Σοβαρά εσωτερικά προβλήματα με το «καλημέρα» προέκυψαν στην παράταξη του επανεκλεγέντος προέδρου του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτη Τσιχριτζή.
Προβλήματα που ανεδείχθησαν κατά τη χθεσινή διαδικασία εκλογής της 7μελούς διοικητικής Επιτροπής από τα 31μέλη του διοικητικού συμβουλίου (16 του συνδυασμού Τσιχριτζή και 15 του συνδυασμού Σωτηρόπουλου ) που εξελέγησαν στις πρόσφατες επιμελητηριακές εκλογές.
Ο Π.Τσιχριτζής ανέλαβε πρόεδρος και αυτοδικαίως ο Γ.Σωτηρόπουλος ανέλαβε Β’ αντιπρόεδρος. Ωστόσο ο Π.Τσιχριτζής δεν εξέλεξε τους συμβούλους που πρότεινε (Παπαϊωάννου, Αυγερινό) στις θέσεις του Υπευθύνου ΓΕΜΗ και Υπευθύνου Επιτήρησης Προγραμμάτων όπου εξελέγησαν η Αφροδίτη Μακρυγιάννη και ο Νίκος Χολέβας αντίστοιχα του συνδυασμού Σωτηρόπουλου. Εξελέγησαν με 16 ψήφους έναντι 15, δηλαδή υπήρξε διαρροή της παράταξης της πλειοψηφίας.
Η ηχηρότερη όμως διαφοροποίηση αποτελεί το «αντάρτικο» του Ν.Παπαευθυμίου που εξελέγη Γραμματέας καθώς αν και ανήκει στην παράταξη  Τσιχριτζη υπέβαλλε υποψηφιότητα κόντρα στην επίσημη πρόταση του συνδυασμού (του Σπυρόπουλος) και εξελέγη με τις ψήφους της αντιπολίτευσης.
Ουσιαστικά δηλαδή στην 7μελή Διοικητική Επιτροπή που εξελέγη, τρία μέλη ανήκουν στο συνδυασμό Σωτηρόπουλου και τέσσερα μεν στην πλειοψηφία του Π.Τσιχριτζή αλλά το ένα εξελέγη κόντρα στην ίδια την παράταξη του, γεγονός που προδιαγράφει οριακές καταστάσεις.
Μάλιστα από τον Ν.Τηλιγάδα του συνδυασμού Σωτηρόπουλου κατατέθηκε ένσταση για ένα ψηφοδέλτιο από το οποίο εξελέγη ο Ζ.Νικολογιάννης στη θέση του γραμματέα. Στα αξιοσημείωτα επίσης πως για πρώτη φορά στη διοικηση του Φορέα συμμετέχει γυναίκα.

Η Διοικούσα Επιτροπή:
Πρόεδρος: Παναγιώτης Τσιχριτζής.
Α’ Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Ράπτης
Β’ Αντιπρόεδρος: Γιώργος Σωτηρόπουλος
Γραμματέας: Νίκος Παπαευθυμίου
Οικονομικός Επόπτης: Ζαχαρίας Νικολογιάννης
Υπεύθυνη ΓΕΜΗ: Αφροδίτη Μακρυγιάννη
Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων : Νίκος Χολέβας

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.