Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2020

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για διαρροή προσωπικών δεδομένων μαθητών και καθηγητών στην Αιτωλοακαρνανία

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για διαρροή προσωπικών δεδομένων μαθητών και καθηγητών στην Αιτωλοακαρνανία

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως με αφορμή τις καταγγελίες που έκανε στη Βουλή ο τομεάρχης Παιδείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Φίλης, περι διαρροής διαρροή προσωπικών δεδομένων μαθητών και καθηγητών από την τηλεκπαίδευση.

Η καταγγελία Φίλη αφορούσε την Αιτωλοακαρνανία και μια ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας με το Υπουργείο Παιδείας να απαντά κάνοντας λόγο «για πρωτοφανές φιάσκο και άνευ προηγουμένου κοροϊδία της Βουλής».

Σύμφωνα με το υπουργείο «το περίφημο “στικάκι” του κ. Φίλη, περιείχε ένα αρχείο εις διπλούν, σε μορφή excel και pdf, με καταγραφή στατιστικών στοιχείων από τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τα οποία εντοπίζονται στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα σε blog Υπεύθυνου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο επανήλθε σήμερα στο ζήτημα αναφέροντας πως «η υπουργός Παιδείας, δείχνει την γενικότερη ανεπάρκειά της, αλλά και την ανικανότητά της να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα 1,5 εκατ. ανήλικων παιδιών και δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών κι από πάνω παριστάνει ότι δεν τρέχει τίποτα! Όμως, αυτό που “τρέχει” είναι πολύ σοβαρό και θα το διαπιστώσει σύντομα. Ευχόμαστε, καλά ξεμπερδέματα στην κυρία Κεραμέως»

Για το θέμα πάντως αναμένεται και η θέση που θα πάρει στο ζήτημα η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας ενώ ο πρόεδρος της Β΄ΕΛΜΕ Γ.Κατσίφας ερωτηθείς από το agrinionews.gr υποστήριξε πως δεν υπήρξε διαρροή προσωπικών δεδομένων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. harv

    Το θέμα είναι ότι ο Φίλης έχει δίκιο . Τα στοιχεία των εκπαιδευτικών που δίδαξαν (σχολειο, όνομα, μαθημα, κλπ) είναι ανοιχτά ακόμα . Παρόλο που έλεγαν ότι δεν κρατούν προσωπικά στοιχεία αλλα μόνο στατιστικά, ανώνυμα.

  2. οικειοθελώς

    Οι υπερασπιστές παίρνουν θέση ακόμη και όταν το θέμα αφορά άλλους…το ‘οικειοθελώς’ δεν υπήρξε ποτέ…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.