Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Επιμένει στη διαφωνία του για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια ο (Αγρινιώτης ) βουλευτής Κοζάνης Ντζιμάνης

Επιμένει στη διαφωνία του για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια ο (Αγρινιώτης ) βουλευτής Κοζάνης Ντζιμάνης

ntzimanisΤην πρόθεσή του να ψηφίσει το νομοσχέδιο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ «αν οι βελτιώσεις είναι υπέρ της περιφέρειας και των δήμων» εξέφρασε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ντζιμάνης.

«Αν οι βελτιώσεις είναι υπέρ της περιφέρειας και των δήμων γιατί να μην ψηφίσουμε το νομοσχέδιο» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις διορθώσεις που έγιναν μετά τη λήξη της συζήτησης στην επιτροπή της Βουλής τη Δευτέρα.

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ των κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ΔΕΗ λέγοντας ότι «καλά κάνουν και διαφωνούν οι συνδικαλιστές γιατί πρέπει να διεκδικούν» και επανέλαβε το επιχείρημα ότι η διαδικασία πώλησης μονάδων της ΔΕΗ «προέκυψε από απόφαση του ευρωπαικού δικσατηρίου που είναι υποχρεωτική να εφαρμοστεί».

Σύμφωνα με τον κ. Ντζιμάνη «μετά την επιτροπεία η κυβέρνηση θα μπορεί να κάνει διορθωτικές κινήσεις καθώς το βασικό είναι ότι ο προϋπολογισμός θα συντάσσεται στην Αθήνα». «Μπορεί να υπάρξει ένα παράλληλο πρόγραμμα που θα συμψηφίζει τα πράγματα (σ.σ. για τις περικοπές)» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τη διαφωνία του με το νομοσχέδιο για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια ο βουλευτής Κοζάνης είπε ότι «έχω διαφωνία με το χρόνο και όχι με τα υπόλοιπα. Έχουμε πολλά μέτωπα, δεν απαιτείται να ανοίξουμε άλλο ένα ακόμα» παρατηρώντας ότι «στην επαρχία δεν είναι τόσο αποδεκτό, στην Αθήνα πιστεύω ότι θα είναι πιο αποδεκτό».

Διαφωνία βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ με το Ν/Σ για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Την διαφωνία με το νομοσχέδιο που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια να γίνουν ανάδοχοι γονείς ετοιμάζονται να εκφράσουν διά επιστολής προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δέκα βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπό σύνταξη κείμενο θα υπογράφουν οι Γιώργος Ουρσουζίδης, Μάρκος Μπόλαρης, Γεωργία Γενιά, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Γιώργος Ντζιμάνης και Δημήτρης Βέττας, και ζητούν από τον πρωθυπουργό να αποσύρει επίμαχες διατάξεις.

Οι βουλευτές μεταξύ άλλων υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν οι εγγυήσεις για την ορθή ανάπτυξη των μικρών παιδών, καθώς επίσης και ότι με τον τροπο αυτό ανοίγει ο δρόμος και για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Δεδομένων και των αντιδράσεων βουλευτών του κόμματος για το άλλο νομοσχέδιο σχετικά με την ΔΕΗ, το γεγονός έχει προκαλέσει ανησυχίες στην Κουμουνδούρου.

Για το λόγο αυτό και σήμερα Τρίτη θα συγκληθεί ο Τομέας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου με την συμμετοχή των διαφωνούντων βουλευτών και της ηγεσίας του Υπ. Εργασίας, προκειμένου να υπάρξει μια εφ’όλης της ύλης κουβέντα γύρω από τα επίμαχα ζητήματα.

http://www.thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.