Πέμπτη, Φεβρουάριος 21, 2019

Επιμορφωτική ημερίδα του ΚΠΕ Θέρμου για τα λιμναία οικοσυστήματα της Αιτωλοακαρνανίας

imerida-kpe-thermou (2)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα του ΚΠΕ Θέρμου στο Αγρίνιο με θέμα: «Λιμναία οικοσυστήματα του νομού μας. Κίνδυνοι και απειλές».
Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών την Παρασκευή 20 Απριλίου στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στόχος της ημερίδας ήταν η επιμόρφωση και ενημέρωση σχετικά με τη σημαντικότητα των λιμναίων οικοσυστημάτων της περιοχής, οι απειλές που δέχονται από την ανθρώπινη παρέμβαση και πώς αυτά μπορούν να προστατευθούν στο πλαίσιο μιας αειφορικής διαχείρισης.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στα απειλούμενα είδη της Αιτωλοακαρνανίας, όπως ο νανογοβιός, ένα ενδημικό είδος που ζει μόνο στη λίμνη Τριχωνίδα και το οποίο απειλείται. Επίσης ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα αλλόχθονα είδη (που έχουν εισαχθεί από άλλες περιοχές του πλανήτη), όπως η περίπτωση του μυοκάστορα που εμφανίζεται στα υδάτινα οικοσυστήματα.
Την Ημερίδα παρακολούθησαν συνολικά 120 επιμορφούμενοι εκπαιδευτικοί, φοιτητές και πολίτες.
“Η Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Θέρμου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει ιδιαίτερα όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση του Σεμιναρίου, το Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και τους φοιτητές του, το Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου Αιτωλικού και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας για την φιλοξενία της εκδήλωσης.
Δεσμευόμαστε για τη συνέχιση παρόμοιων δράσεων συνεργασίας με τους εκπαιδευτικούς, τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς στα πλαίσια της αειφορικής ανάπτυξης του τόπου μας” αναφέρει καταλήγοντας η ανακοίνωση.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

imerida-kpe-thermou (1)

imerida-kpe-thermou (3)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.