Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Επίσκεψη του Σπ. Λιβανού στον σύλλογο ΑμεΑ Γονέων & Φίλων Ναυπακτίας και Δωρίδας”Αλκυόνη”

Επίσκεψη του Σπ. Λιβανού στον σύλλογο ΑμεΑ Γονέων & Φίλων Ναυπακτίας και Δωρίδας”Αλκυόνη”

Τον σύλλογο ΑμεΑ Γονέων & Φίλων Ναυπακτίας και Δωρίδας”Αλκυόνη” επισκέφθηκε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας, Σπήλιος Λιβανός. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Επισκέφθηκα την ‘ΑΛΚΥΟΝΗ’ τον συλλόγο ΑμεΑ Γονέων & Φίλων Ναυπακτίας και Δωρίδας. Συζητήσαμε εκτενώς με την Πρόεδρο Βασιλική Παναγοπούλου, τον Διοικητικό διευθυντή Γρηγόρη Παναγιωτόπουλο και την Σπυριδούλα Σιαμά , Κοινωνική Λειτουργό του Συλλόγου , Υπεύθυνη Προγραμμάτων Εθελοντισμού, για το έργο, τις δυνατότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η ουσιαστική δουλειά που γίνεται από όλους τους εθελοντές και εργαζόμενους στην ‘ΑΛΚΥΟΝΗ’ είναι γνωστή και έξω από τα γεωγραφικά όρια της περιοχής μας.

Από την 1η δομή που δημιούργησε ο Σύλλογος το 2009, τη Στέγη «Ταξίδι» στη Ναύπακτο το 2011, τις Στέγες «Σχεδία & Πυξίδα», στη Βομβοκού και τη Λέσχη Δραστηριοτήτων το 2017 μέχρι σήμερα η αποτελεσματική δουλειά που έχει γίνει είναι απίστευτη.

Με όρεξη μοναδική, αγάπη, τρυφερότητα, επαγγελματισμό, υπομονή κι’ επιμονή κερδήθηκε το στοίχημα της κοινωνικής ενσωμάτωσης, της κοινωνικοποίησης και της ανάληψης ενεργού ρόλου στην κοινωνία των συμπολιτών μας ΑμεΑ ώστε να έχουν ίσες ευκαιρίες στη ζωή, στην εκπαίδευση και στην απασχόληση.

Με προσήλωση γίνεται προσπάθεια να κατακτηθεί η αλλαγή αντίληψης της τοπικής κοινωνίας και των ίδιων των οικογενειών με μέλη ΑμεΑ για την εικόνα, τα δικαιώματα και τις ιδιαίτερες δυνατότητες τους. Το κοινωνικό στίγμα του παρελθόντος σιγά, αλλά σταθερά σβήνει και η κοινωνία αλλάζει στάση απέναντι στους ΑμεΑ. Με καθημερινό αγώνα ανατρέπεται η κοινωνική τάση για «ετικετοποίηση» που ενισχύει την κοινωνική προκατάληψη.

Ο αγώνας των ΑμεΑ και των συνοδοιπόρων τους στην Αλκυόνη θα συνεχιστεί και το 2020. Όσο περισσότερες/οι ευαισθητοποιηθούμε και συμμετέχουμε στον αγώνα αυτόν τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα• τόσο καλύτερη θα γίνει η κοινωνία μας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.