Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2020

Επίσκεψη Σπήλιου Λιβανού στην Ένωση Αγρινίου – Σύσκεψη για τα αγροτικά θέματα

Επίσκεψη Σπήλιου Λιβανού στην Ένωση Αγρινίου – Σύσκεψη για τα αγροτικά θέματα

Το Αγροτικό Συνεταιρισμό Ένωση Αγρινίου επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σπήλιος Λιβανός, συμμετέχοντας σε σύσκεψη όπου και αναλυτικά συζητήθηκαν όλα τα θέματα που έντονα αυτή την περίοδο απασχολούν τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο.

Λίγες μόνο ημέρες μετά τη συνεργασία που ο κ. Λιβανός είχε με τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη, για το σχέδιο του κόμματος για τον αγροτικό τομέα, ο υποψήφιος βουλευτής μετέφερε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αγρινίου τα βασικά συμπεράσματα, εστιάζοντας στην όσο το δυνατόν υψηλότερη διασφάλιση κοινοτικών επιδοτήσεων από τη νέα ΚΑΠ, καθώς και στην ενίσχυση μέσω γενναίων φορολογικών κινήτρων των Συνεταιρισμών και των Ομάδων Παραγωγών.

Έμφαση έδωσε επίσης στην ανάγκη τεχνολογικού εκσυγχρονισμού, αλλά και στην είσοδο της καινοτομίας στην παραγωγική διαδικασία για την επίτευξη της απαραίτητης εξωστρέφειας των παραγωγών. Παράλληλα, ο κ. Λιβανός, αφού άκουσε και τις σχετικές επισημάνσεις απ’ τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Θωμά Κουτσουπιά, συμφώνησε ότι από την πρώτη ημέρα θα πρέπει να ξεκινήσουν εντατικοί και ουσιαστικοί έλεγχοι στην αγορά, ώστε να προστατευθούν επιτέλους οι Έλληνες παραγωγοί από παράνομες μεθόδους, πρακτικές και …εισαγωγές.

Επίσης, διεξοδική συζήτηση έγινε για τα επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στην Αιτωλοακαρνανία, με τον κ. Λιβανό να δεσμεύεται για διεξοδικότερη συνεργασία και πλήρη, λεπτομερή καταγραφή και διαβίβαση των αιτημάτων των παραγωγών, προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις στα χρόνια αυτά προβλήματα, είτε έχουν να κάνουν με την απουσία υποδομών είτε αναφέρονται σε αναγκαίες θεσμικές αλλαγές.

Ακολούθησε η ξενάγηση του κ. Λιβανού στις υπηρεσίες του Συνεταιρισμού, κατά την οποία ο γενικός διευθυντής κ. Νίκος Καζαντζής και ο διευθυντής εμπορίας κ. Δήμος Μπέτσικας του παρουσίασαν το σύνολο των δραστηριοτήτων της Ένωσης Αγρινίου.

 

www.e-ea.gr

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.