Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Επίσκεψη του Συνηγόρου του Πολίτη Αν. Ποττάκη στον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα

Επίσκεψη του Συνηγόρου του Πολίτη Αν. Ποττάκη στον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα

Συνήγορος του Πολίτη2Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 ο Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στη Δυτική Ελλάδα, συνοδευόμενος από διευρυμένο κλιμάκιο στελεχών της Ανεξάρτητης Αρχής.
Ο κ. Κατσιφάρας, μεταξύ άλλων ενημέρωσε τον Συνήγορο του Πολίτη για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρέμβασης που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αξιοποιώντας πόρους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για την υλοποίηση δράσεων που απευθύνονται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και όχι μόνο. «Σχεδιάσαμε, διεκδικήσαμε και καταφέραμε, ώστε εγκαίρως, να έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και να συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ένα μεγάλο εύρος δράσεων για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού» εξήγησε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ότι έχουν προκηρυχθεί ήδη σχετικές δράσεις προϋπολογισμού 38 εκ ευρώ.
«Διαπιστώνουμε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποτελεί πρότυπο ως προς τον προγραμματισμό και τις παρεμβάσεις της. Είναι πολύ μπροστά μεταξύ των Περιφερειών της χώρας. Υλοποιεί καινοτόμο και ρεαλιστικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη της περιοχής. Και όλα αυτά με πλήρη σεβασμό στη νομιμότητα, το κράτος δικαίου και την προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών» σχολίασε από την πλευρά του ο Ανδρέας Ποττάκης Συνήγορος του Πολίτη.
Ο Συνήγορος πραγματοποίησε περιοδεία σε αρκετές πόλεις της Δυτικής Ελλάδας (Πύργο, Μυρσίνη, Λεχαινά, Αίγιο, Ρίο, Ναύπακτο, Αγρίνιο), με σκοπό να ενημερωθεί για μια σειρά από θέματα που απασχολούν τους πολίτες όπως προκύπτει από τις αναφορές τους στην Ανεξάρτητη Αρχή.
Κατά τη συνάντηση, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Μυρσίνη Ηλείας, καθώς τα μέλη του κλιμακίου εκτίμησαν ότι λειτουργεί υποδειγματικά και θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο για τα αντίστοιχα που λειτουργούν στη χώρα.
Ο κ. Κατσιφάρας τόνισε ότι είναι θετική η πρωτοβουλία να βγει ο Συνήγορος του Πολίτη στην Περιφέρεια. Σχολίασε πως είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στη διάρκεια των 20 χρόνων ζωής της Ανεξάρτητης Αρχής και κατέληξε λέγοντας: «Η προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου είναι θέμα δημοκρατίας, είναι θέμα δικαίου».
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί, το επόμενο διάστημα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ημερίδα στη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστεί η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για τα έσοδα των Δήμων.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Κώστας Καρπέτας Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, ο Βαγγέλης Γεωργίου Προϊστάμενος Μονάδας Α: Προγραμματισμού και Αξιολόγησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενώ τον Συνήγορο του Πολίτη Ανδρέα Ποττάκη, συνόδευαν η Ανδριανή Παπαδοπούλου ειδική επιστήμονας στον Κύκλο Ίσης Μεταχείρισης και ο Γιάννης Μπούτσελης ειδικός επιστήμονας στον κύκλο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.