Πέμπτη, Σεπτέμβριος 19, 2019

Προβληματίζει τον τεχνικό κόσμο της Αιτωλοακαρνανίας η υποστελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών

Το τελευταίο διάστημα απασχολεί έντονα και  τον τεχνικό κόσμο της Αιτωλοακαρνανίας  το φαινόμενο της υποστελέχωσης των τεχνικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών δόμησης που λαμβάνει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις σε σημείο μη δυνατότητας εκπλήρωσης του ρόλου τους.

Στον νομό Αιτωλοακαρνανίας λειτουργούν τέσσερις Υπηρεσίες Δόμησης για να καλύψουν επτά Καλλικρατικούς Δήμους οι οποίες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της υποστελέχωσης.

Το ζήτημα θίγει σε επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο το Περιφερειακό Τμήμα Αιτωλοακαρνανίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος  καλώντας τον  να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο προσλήψεων Διπλωματούχων Μηχανικών στις Τεχνικές Υπηρεσίες προκειμένου να αποφευχθούν οι δυσάρεστες παρενέργειες της ελλιπούς λειτουργίας τους.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στους  Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, Βουλευτές Νομού Αιτωλοακαρνανίας, Πρόεδρο ΤΕΕ   Στασινό Γεώργιο και τα Περιφερειακά Τμήματα ΤΕΕ. Έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Το τελευταίο διάστημα απασχολεί έντονα όλο τον τεχνικό κόσμο της περιοχής μας αλλά και του συνόλου της επικράτειας το φαινόμενο της υποστελέχωσης των τεχνικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών δόμησης που λαμβάνει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις σε σημείο μη δυνατότητας εκπλήρωσης του ρόλου τους.

Η υποστελέχωση αυτή όπως αντιλαμβάνεστε δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε μια σειρά θεμάτων όπως η ασφάλεια και η ποιότητα των τεχνικών έργων, η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης αλλά και η καθυστέρηση σημαντικών ιδιωτικών και δημοσίων επενδύσεων εξαιτίας του μακρού χρόνου έκδοσης των απαραίτητων αδειοδοτήσεων.

Στον νομό Αιτωλοακαρνανίας λειτουργούν τέσσερις Υπηρεσίες Δόμησης για να καλύψουν επτά Καλλικρατικούς Δήμους οι οποίες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της υποστελέχωσης.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση με λύσεις όμως που αποτελούν ημίμετρα και σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα παραμένει.

Το Περιφερειακό Τμήμα Αιτωλοακαρνανίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ως θεσμοθετημένος τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας σας καλεί να εξετάσετε σοβαρά το ενδεχόμενο προσλήψεων Διπλωματούχων Μηχανικών στις Τεχνικές Υπηρεσίες προκειμένου να αποφευχθούν οι δυσάρεστες παρενέργειες της ελλιπούς λειτουργίας τους.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε υπέρμαχοι της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και των εργαλείων που αυτή προσφέρει τόσο στην έκδοση αδειών όσο και στον έλεγχο του δομημένου περιβάλλοντος και των τεχνικών έργων, όμως πιστεύουμε ότι η παρατεταμένη κρίση που βίωσε η πατρίδα μας έχει αφήσει σημαντικές ελλείψεις σε επιστημονικά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό το οποίο είναι πλέον απαραίτητο για την ανάταξή της.

Με εκτίμηση
Για την Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
Ο Πρόεδρος
Μπλέτσας Στυλιανός

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. μουσικός

    Υπάρχουν μηχανικοί που βόσκουν σε άλλα άσχετα γραφεία των Δήμων.
    Ας μετακινηθούν εκεί που χρειάζεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.