Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2020

Επιτακτική ανάγκη η κατασκευή Μαρίνας στη Ναύπακτο

koi-nafpaktos
Γράφει ο Ντίνος Τσουκαλάς – Δημοτικός Σύμβουλος
Σε πρόσφατη δημοσκόπηση στη δημοφιλή ιστοσελίδα mynafpaktos περίπου 1100 άτομα απάντησαν στο ερώτημα αν θέλουν να δημιουργηθεί μαρίνα στην πόλη μας. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 90% των συμπολιτών μας είναι πολύ θετικοί ως προς την αυτήν την προοπτική.
Το γεγονός της μεγάλης συμμετοχής στην δημοσκόπηση δείχνει αφενός τη μεγάλη διάθεση του κόσμου και αφετέρου ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την πραγματοποίησή της. . Η συζήτηση για μαρίνα στη Ναύπακτο ξεκινάει από πολύ παλιά. Στο ΓΠΣ υπάρχει χοροθέτηση για μαρίνα στον Πούντο, στην περιοχή του Γριμπόβου.
Η δημοσκόπηση του mynafpaktos έρχεται ως συνέχεια των συζητήσεων στην πόλη μας και των ανθρώπων που ασχολούνται με τον τουρισμό. Η Ναύπακτος αποτελεί σημαντικό προορισμό για τους ιδιοκτήτες σκαφών  και πλημμυρίζει από επισκέπτες  που έρχονται να απολαύσουν την πόλη μας. Αποτελεί σταθμό – πόλο καθ´όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Οι δημοτικές αρχές της πόλης στερούνταν για χρόνια και ακόμη στερούνται οράματος. Πέρα από τη διαχείριση της καθημερινότητας υπάρχουν ζητήματα για να ωθούμε την πόλη μπροστά. Σε μια πόλη που στερείται τις βασικές υποδομές αλλά που αναπτύσσεται τουριστικά η κατασκευή μαρίνας είναι απαίτηση και ανάγκη.
Οι δημοτικές αρχές, ακόμη και η σημερινή, αρέσκονται μόνο σε μεγάλα λόγια γύρω από αυτό το ζήτημα. Η μαρίνα έπρεπε να έχει κατασκευασθεί πολλά χρόνια πριν.Η δημοτική αρχή από την πλευρά της πρέπει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου. Η πρόταση που έχει κατατεθεί από τη μεριά της παρόλα αυτά δεν κάνει λόγο για μαρίνα  300 αλλά για τουριστικό καταφύγιο μόλις 100 θέσεων υποδοχής.
Η μαρίνα στο σημείο που σχεδιάζεται να κατασκευασθεί θα αλλάξει ολόκληρη τη Ναύπακτο αλλά και την περιοχή που είναι ιδιαίτερα υποβαθμισμένη, καθώς θα δημιουργηθούν υποδομές, θέσεις εργασίας και ροή τουριστών. Η δυνατότητα ελλιμενισμού μεγάλων σκαφών αποφέρει ανάπτυξη και έσοδα για την πόλη. Εγώ, από την πλευρά μου, συνεχίζω να πιστεύω ότι η Ναύπακτος έχει ανάγκη από μία μαρίνα μεγάλης δυναμικής.
Ο κύριος Κατσιφάρας και η Περιφέρεια  Δυτικής Ελλάδας είναι ανύπαρκτοι τα τελευταία χρόνια  για την ευρύτερη περιοχή της Ναυπακτίας. Πλήρης εγκατάλειψη και αδιαφορία την ίδια στιγμή που στην γειτονική Αχαϊα τα έργα και οι υποδομές πολλαπλασιάζονται. Η δημοτική αρχή πρέπει να απαιτήσει από την περιφέρεια την χρηματοδότηση για την κατασκευή μαρίνας και όχι να αδρανεί ή να δείχνει υποχωρητικότητα σε φειδωλή- ούτως ή άλλως- υποσχεσιολογία. Η μαρίνα είναι ανάγκη και απαίτηση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.