Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, 2020

Επιτυχία της Ασφάλειας Μεσολογγίου: 16 συλλήψεις μελών του κυκλώματος εξαπάτησης

Επιτυχία της Ασφάλειας Μεσολογγίου: 16 συλλήψεις μελών του κυκλώματος εξαπάτησης

Δεκαέξι άτομα συνελήφθησαν, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Μεσολογγίου σε Αττική και Πύργο, ως μέλη του κυκλώματος εξαπάτησης επιχειρηματιών και άλλων πολιτών τόσο στο Μεσολόγγι και στην Δυτική Ελλάδα όσο και αλλού. Αναμένονται επίσης εντάλματα σύλληψης για τουλάχιστον 50 άτομα ακόμα.

Όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες τα μέλη του κυκλώματος επικοινωνούσαν με επιχειρηματίες κυρίως, παριστάνοντας τον Διευθυντή κάποιας τράπεζας λέγοντάς τους ότι η επιχείρησή τους εντάχθηκε σε ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την αναβάθμισή της, αλλά για να εκταμιευτούν τα χρήματα που ανέρχονταν σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, έπρεπε να καταθέσουν σε συγκεκριμένο λογαριασμό κάποιο ποσό, που μπορεί να ξεκινούσε από 5.000 ευρώ και να έφθανε ακόμα και τις 20.000 ευρώ.

Αρκετοί έπεσαν στην παγίδα και κατέθεσαν τα χρήματα για να αντιληφθούν αργότερα ότι επρόκειτο για απάτη, αλλά είχε γίνει ανάληψη των χρημάτων απευθείας από τον δικαιούχο του λογαριασμού. Οι δράστες γνώριζαν αρκετά στοιχεία για τον επιχειρηματία και έτσι κατάφερναν να τον πείσουν με τα λεγόμενά τους.

aixmi-news.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.