Δευτέρα, Αύγουστος 19, 2019

Επόμενη μέρα στη χώρα των πνιγμένων

doyroy1

Επιτρέψτε στη στήλη  μερικές ακόμη παρατηρήσεις στο  θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης(τι; αυτό δεν είναι;)με τους νεκρούς. Να με συμπαθάτε αλλά όταν έχεις 16 νεκρούς και 4 αγνοούμενους δεν μπορείς να ασχοληθείς με τα «τοπικά» αλλά ούτε και με τους νεαρούς που αυτή την ώρα έχουν βάλει φωτιά σε έναν δρόμο της Αθήνας. Ειδικά στην εποχή των δικτύων.

Η πρώτη παρατήρηση έχει να κάνει με την διευκρίνιση που άκουσα πριν λίγο να κάνει ο Καρκατσούλης του Ποταμιού που ξέρει τα δημοσιονομικά καλύτερα από τον καθένα. Στα θέματα αυτά που βλέπουμε τις τελευταίες ώρες, την πρόληψη έχει η Περιφέρεια, την επέμβαση η Πυροσβεστική και άρα το υπουργείο υπό τον Τόσκα, ενώ  την ανακούφιση και καταγραφή των ζημιών την έχει το κεντρικό Κράτος με την συνδρομή της Αυτοδιοίκησης.

Παρατήρηση δεύτερη, ούτε τον καιρό και την εξέλιξή του έχουν κατορθώσει να μάθουν οι Έλληνες δημοσιογράφοι στον κόσμο, εκείνοι που έχασαν την είδηση της χρεοκοπίας της χώρας. Πριν λίγο με ρώταγε φίλος εδώ στο Αγρίνιο αν άκουσα ότι ο Κυκλώνας θα χτυπήσει εδώ την περιοχή.Όχι ότι δεν μπορεί να γίνουν ζημιές αλλά  που βρίσκεται ο κυκλώνας έχει σημασία! Βέβαια, δοκιμάστε αυτή την ώρα να μπείτε στο site της ΕΜΥ και θα με θυμηθείτε…

Τρίτη παρατήρηση, πως όλα όσα τρελά βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας, συμβαίνουν λίγα μέτρα μακριά από το κέντρο εκπαίδευσης των Ειδικών Δυνάμεων της χώρας! Κι όμως, για κάποιον τρελό λόγο, εκπαιδευμένοι νέοι άντρες σε αριθμό πάνω από πεντακόσιοι δεν έχει χρειαστεί να κάνουν τίποτε αυτή τη στιγμή! Στις φωτογραφίες, δε, από το κλιμάκιο που πήγε στον περιοχή με Τσίπρα, Δούρου, Τόσκα, Σκουρλέτη λείπει αυτός που καταλαβαίνετε. Ο υπουργός Άμυνας διότι, λέει, δεν έχει ευθύνη! Κι εγώ νόμιζα ότι το καλοκαίρι στις φωτιές ο στρατός βοηθά… Όχι ψευτρόνια κάθε χρωματισμού. Απλά είναι μέγιστο φετίχ η παρουσία του στρατού σε τούτη τη χώρα, ειδικά τις μέρες μέσα Νοέμβρη-μέσα Δεκέμβρη…

Τέταρτη παρατήρηση, οι ευθύνες είναι διαχρονικές, τόσο διαχρονικές που όπως είπε ένας καθηγητής σε κάποιο ράδιο ξεκινούν από την εποχή των Περσικών Πολέμων αφού οι Αθηναίοι έκοβαν δέντρα από το Θριάσιο για να φτιάχνουν πλοία!

Και τελευταία αλλά όχι έσχατη: Οι διάφοροι ευαίσθητοι της ελληνικής κοινωνίας δεν είναι ευαίσθητοι γενικώς και αορίστως. Είναι ειδικώς ευαίσθητοι. Άλλος έχει ευαισθησία στα ζωάκια και μόνο σε εκείνα κάνει «γούτου-γούτου» και τα σώζει από τις δυσκολίες της ζωής. Άλλος είναι ευαίσθητος μόνο με τον ξένο και τον μακρινό, μόνο αν δεν του μοιάζει, όχι αν είναι μια γριά που κλαίει στα ελληνικά στη Μάνδρα. Αυτό περιλαμβάνει και τους πολιτικούς που σπεύδουν για φωτογραφίες με μεγάλες αγκαλιές όταν είναι για κάτι παγκόσμιο, εδώ δεν τους παίρνουν και πολύ τα ζουμιά. Ισχύει και για τις ΜΚΟ και για τους «αλληλέγγυους» που δεν αδειάζουν να αγκαλιάσουν τον μπάρμπα Τάσο στο μεγάλο Πεύκο.

Για να μην πούμε ότι έχουν όλοι κι έναν κακό λόγο για όσους «καταστρέφουν την φύση»… Και ένα μπινελίκι για το γνωστό «τσοντοκάναλο» που «πάει ανθρωπιστική βοήθεια στο Θριάσιο για να εκμεταλλευτεί την κατάσταση»! Τρέλα!

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. Ιάκωβος Μάγερ.

  Άλλη μια μέρα που ο Γ. ο Σ. ήταν «γαμάτος».
  Πως αντέχεις τόση τελειότητα επάνω σου;
  Εγώ ο Ιάκωβος Μάγερ δηλώνω υπεύθυνα πως όταν μιλούσα για δημοσιογραφία δεν εννοούσα αυτό που κάνουν οι «συνάδελφοι» το 2017.
  Από τα Ελληνικά Χρονικά φτάσαμε στα αγρινιώτικα κουνουπίδια. Εξέλιξη και ανάπτυξη.
  Τρέλα!

 2. CHRISTOS

  ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ(ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΧΕΡΙΟΥ) ΕΣΠΕΥΔΑΝ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ΄΄ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ΄΄ΚΑΙ ΩΣ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΔΗΛΩΝΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΤΡΑ.ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΒΟΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.