Σάββατο, Σεπτέμβριος 21, 2019

Οι επόμενοι σταθμοί για την ονομασία της ΠΓΔΜ

ellada-skopia
Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο χωρών με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς στις 19 Ιανουαρίου , συνεχίζονται οι διεργασίες που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Την ίδια ώρα, ελληνικές πηγές αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες θα βρεθεί στη χώρα μας ο αντιπρόεδρος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Μπούγιαρ Οσμάνι.

Ζάεφ: Επόμενο βήμα η ανακοίνωση του ονόματος της ΠΓΔΜ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Οσμάνι θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Γιώργο Κατρούγκαλο.

Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό να συμφωνηθεί μια συνάντηση μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών, εφόσον ο Αλέξης Τσίπρας βρεθεί στο Νταβός στις 23 Ιανουαρίου για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Συλλαλητήρια και … Άνθιμος
Εν τω μεταξύ, μέσω μίας ιστοσελίδας η Ομοσπονδία Μακεδονικών Ενώσεων συνεχίζει να μαζεύει υπογραφές για να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων ενώ για τις 21 Ιανουαρίου έχει προαναγγείλει συλλαλητήριο.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος από την πλευρά του μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ FM εξέφρασε την ανησυχία του ίδιου και του κόσμου με τον οποίο επικοινωνεί για το θέμα με τις εξελίξεις γύρω από την ΠΓΔΜ.

«Είναι κάτι που το παρακολουθούν όλοι, για το ποια θα είναι η έκβασή του και ανησυχούν», ανέφερε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Αναφερόμενος στα συλλαλητήρια για το θέμα της Μακεδονίας, είπε ότι «δεν έχουμε ακόμα μια επίσημη πρόσκληση για το συλλαλητήριο. Αν έχουμε πρόταση θα το σκεφτούμε. Θα δούμε τι λένε τι πρεσβεύουν ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι και μετά θα αποφασίσουμε».
Πρόσθεσε μάλιστα, λέγοντας ότι «δεν έχω βεβαιωθεί ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις ότι μπορεί να δημιουργηθεί μια εκδήλωση ανάλογη της σοβαρότητας του θέματος. Επομένως πρέπει να περιμένουμε», είπε και τάχθηκε υπέρ ενός μεγάλου συλλαλητηρίου.

Πηγή: in.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.