Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

ΕΠΣ Καρδίτσας: Πρόταση για άνοδο και δεύτερης ομάδας από το Α΄ τοπικό

ΕΠΣ Καρδίτσας: Πρόταση για άνοδο και δεύτερης ομάδας από το Α΄ τοπικό

Τις προτάσεις της για τις τελικές αποφάσεις που αφορούν την άνοδο στη Γ΄ Εθνική από την ανώτερη κατηγορία του τοπικού ποδοσφαίρου και τους τελικούς Κυπέλλου των Ενώσεων, κατέθεσε στην ΕΠΟ η Ε.Π.Σ. Καρδίτσας.
Στην πρόταση υπάρχει η τοποθέτηση για άνοδο και δεύτερης ομάδας από την Α΄ Κατηγορία των Ενώσεων αν αυτή έχει διαφορά έως 3 βαθμών από την πρωτοπόρο και για διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου των Ενώσεων το Σεπτέμβριο.
Στην αρχική πρόταση της ΕΠΟ υπάρχει η άνοδος μόνο των πρωτοπόρων και η λήξη του Κυπέλλου με κλήρωση για την ανάδειξη του νικητή του θεσμού.
Στην πρόταση της Ε.Π.Σ. Καρδίτσας γίνεται λόγος για άδικη απόφαση από την ΕΠΟ, καθώς δε λαμβάνεται υπόψη κανένα κριτήριο και δεν έχουν ολοκληρωθεί τα πρωταθλήματα.
Στην Α΄ Κατηγορία της Ε.Π.Σ. Καρδίτσας περισσότερους βαθμούς έχει συγκεντρώσει αγωνιστικά η δεύτερη Αναγέννηση Καρδίτσας, η οποία ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς λόγω τιμωρίας από την περσινή αγωνιστική περίοδο και έχει ένα βαθμό λιγότερο από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα Μακρυχωρίου.

Αναλυτικά η πρόταση της Ε.Π.Σ. Καρδίτσας:

ΠΡΟΣ
Ε.Ε /ΕΠΟ

Η Ε.Ε της ΕΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ στη συνεδρίασή της, της 7-5-2020 ομόφωνα αποφάσισε:
1) Εν όψει της τελικής απόφασης, σχετικά με τη Γ΄ Εθνική, που θα ληφθεί στην προσεχή συνεδρίαση της ΕΕ /ΕΠΟ, μετά από προτάσεις των ενώσεων, παρακαλούμε να συζητηθούν τα εξής:
H Ε.Ε/ΕΠΟ στη συνεδρίαση της 29-4-2020, έλαβε απόφαση περί οριστικής λήξης των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και ιδιαίτερα στην Α΄ κατηγορία, την ανάδειξη ως πρωταθλητή του πρώτου της βαθμολογίας κατά το χρόνο της διακοπής των αγώνων, και συγχρόνως προαγωγή του στη Γ΄ Εθνική. Θεωρούμε άδικη την παραπάνω απόφαση, διότι δεν λαμβάνεται υπόψη κανένα κριτήριο, αφού ο πρώτος της βαθμολογίας ανέρχεται κατηγορία χωρίς και μαθηματικά να έχει ανακηρυχθεί πρωταθλητής, διότι σε πολλές ενώσεις εκκρεμούν πολλές αγωνιστικές. Μεταξύ των δυο πρώτων αγώνας για τον β΄ γύρο με τη διαφορά τους στον 1 βαθμό καθώς επίσης και αγώνες play-off.
Αφού η συνέχιση των αγώνων καθίσταται αδύνατη, ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ η την ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ με τις δεύτερες ομάδες της βαθμολογίας, όταν η διαφορά των δύο πρώτων ομάδων είναι μικρότερη των 3 βαθμών.
2) Ανάδειξη κυπελλούχου:
Επειδή για την ολοκλήρωση της διοργάνωσης στην Ένωσης μας υπολείπεται μόνο ο τελικός, ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ Ο ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ να μην αναδειχθεί ύστερα από κλήρωση όπως έχετε αποφασίσει, αλλά ύστερα από αγώνα μεταξύ των σωματείων που έχουν προκριθεί στον τελικό και ο οποίος θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο με την επανέναρξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
-Ο- -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΦΗΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΕΠΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Πηγή: websports.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.