Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Έρχεται «έξυπνη» εφαρμογή για την ελέγχομενη στάθμευση στο Αγρίνιο

Έρχεται «έξυπνη» εφαρμογή για την ελέγχομενη στάθμευση στο Αγρίνιο

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου υπέγραψε τη σύμβαση για την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία του Συστήματος Διαχείρισης Ελεγχόμενης Στάθμευσης και Πληροφόρησης- ΒΑΑ Αγρινίου, συνολικού προϋπολογισμού 169.503 €.

«Χτίζουμε μια σύγχρονη πόλη με έξυπνες εφαρμογές. Με το νέο σύστημα οι οδηγοί θα ενημερώνονται για τις διαθέσιμες θέσεις μέσω ενός λογισμικού που θα υπάρχει σε ηλεκτρονικές πινακίδες αλλά και από μία διαδικτυακή εφαρμογή σε κινητά τηλέφωνα, tablets, φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές», όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Η έξυπνη εφαρμογή θα πληροφορεί τους οδηγούς για το φόρτο κίνησης των οχημάτων στους δρόμους και τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης. Το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης θα υλοποιηθεί με αισθητήρες που θα πληροφορούν αν οι θέσεις είναι κατειλημμένες ή όχι.

Με την εφαρμογή του νέου συστήματος, επιτυγχάνεται μείωση κατανάλωσης καυσίμων, μείωση των διανυόμενων χιλιομέτρων ανά όχημα αλλά και διευκόλυνση των επισκεπτών ως προς την εξεύρεση θέσης στάθμευσης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Κώστας

    Καλά ας φτιάξουν δρόμους πρώτα που σκοτώνονται ο κόσμος κάθε μέρα από τις κακοτεχνίες των μηχανικών …… Ας φτιάξουν παιδικές χαρές για τα παιδιά μας να παίζουν ανέμελα και με ασφάλεια που έχουν γίνει έρμαια των Ρωμα και βλέπουμε για τα συστήματα πάρκινγκ….. Όπως λέγανε και οι παλιοί δεν έχουμε ψωμί θέλουμε και βούτυρο….

  2. Νίκος Παλια-τζής

    Το δημοσίευμα αναφέρεται σε μια «έξυπνη» εφαρμογή. Κατά συνέπεια δεν βλέπω το λόγο γιατί κάποιοι βραδύνοες θα πρέπει οπωσδήποτε να τη σχολιάσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.