Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, 2021

Έρχονται εξελίξεις για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Αιτωλοακαρνανία-συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή

Έρχονται εξελίξεις για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Αιτωλοακαρνανία-συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή

Κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με την αναδιάταξη του χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αιτωλοακαρνανία.
Μια αναδιάταξη που περνά μέσα από την επιτροπή που ορίστηκε, στις αρχές του χρόνου, από το Υπουργείο Παιδείας.
Η επιτροπή αποτελεί επί της ουσίας μια κοινή ομάδα εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που συζητά για τις μελλοντικές συνέργειες τους, επεξεργάζεται την ορθολογική κατανομή Τμημάτων και διαμορφώνει προτάσεις για ίδρυση των νέων Τμημάτων που θα ανήκουν στο Πανεπιστήμιο Πατρών, με έδρες στο Αγρίνιο, στο Μεσολόγγι και στην Ηλεία .
Όπως είχε μεταδώσει το agrinionews.gr, μέχρι πρόσφατα η διαβούλευση στους κόλπους της επιτροπής δεν προχωρούσε με ικανοποιητικό ρυθμό και καταγράφονταν διαφωνίες.
Τα πράγματα ωστόσο άλλαξαν το τελευταίο διάστημα και σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr η επιτροπή συνεδρίασε σήμερα σε θετικό κλίμα αναφορικά με τα ζητήματα  της Αιτωλοακαρνανίας. «Αγκάθι» ωστόσο παραμένουν τα ζητήματα της Ηλείας
Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Επιτροπή θα συνεδριάσει και πάλι την 10η Οκτώβριου και όλοι ευελπιστούν πως θα βρεθεί η χρυσή τομή. Μια χρυσή τομή που στη συνέχεια θα οδηγήσει σε ανακοινώσεις και στη συνέχεια σε νομοθετική ρύθμιση για το νέο πλαίσιο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δυτική Ελλάδα και στην Αιτωλοακαρνανία ειδικότερα.
Θυμίζουμε πως η Κυβέρνηση έχει εξαγγείλει την ίδρυση στην Αιτωλοακαρνανία Σχολής Γεωπονικών και Θαλάσσιων Επιστημών.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Φοιτητης

    Αχ ρε χωριάτες είχατε δεν είχατε το διαλύσατε το πανεπηστημιάκη μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.