Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2020

Καταστροφική η κατανάλωση fast food για παιδιά ηλικίας 2-5 ετών, σύμφωνα με νέα έρευνα

Νέα έρευνα διαπιστώνει ότι τα παιδιά στην ηλικία των 2-5 ετών που καταναλώνουν fast food έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να παρουσιάσουν προβλήματα υγείας και κατάθλιψη μεγαλώνοντας.

Ειδικότερα, η νέα αυτή έρευνα, που διεξήχθη από το κολλέγιο Dartmouth και που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Pediatric Obesity υπογραμμίζει την ισχυρή σχέση μεταξύ των fast food που καταναλώνουν τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας και της πιθανότητας ανάπτυξης παχυσαρκίας, αλλά και κατάθλιψης.

Ανησυχητικό είναι το εύρημα, πως σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ, σχεδόν το 25% των παιδιών ηλικίας 2 έως 5 ετών είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα.

«Ξέρουμε πια, ότι τα παιδιά που αυξάνουν σταδιακά το βάρος τους κατά τη διάρκεια των 2 με 5 ετών τείνουν να το επιδεινώνουν στην εφηβεία και στην ενηλικίωση έχοντας έτσι σημαντικές συνέπειες για την υγεία τους καθώς μεγαλώνουν και οδεύουν στην τρίτη ηλικία», λέει η επικεφαλής της έρευνας Jennifer Emond, PhD, MS, βοηθός καθηγητή βιοϊατρικής και παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Geisel στο Dartmouth. Μάλιστα, προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει, ότι η πρόσληψη fast food είναι συνηθισμένη για τα παιδιά, καθώς περίπου το ένα τρίτο των παιδιών των ΗΠΑ καταναλώνουν fast food καθημερινά, το οποίο δείχνει ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ κατανάλωσης fast food και εμφάνισης υπερβαρίας ή παχυσαρκίας.

olivemagazine.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.