Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Έργα στον κόμβο Παναιτωλίου: Καθημερινό κυκλοφοριακό «έμφραγμα» και ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Έργα στον κόμβο Παναιτωλίου: Καθημερινό κυκλοφοριακό «έμφραγμα» και ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Οξύ είναι το κυκλοφοριακό πρόβλημα που έχει ανακύψει τις τελευταίες ημέρες στην Εθνική Οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στην είσοδο του Αγρινίου, λόγω των εργασιών που εκτελούνται για την κατασκευή κυκλικού κόμβου στο ύψος του Παναιτωλίου.

Ουρές χιλιομέτρων σχηματίζονται από και προς το Αγρίνιο, καθότι λόγω των εργασιών έχει μειωθεί προσωρινά το πλάτος του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα να μπορούν να διέρχονται εναλλάξ οχήματα μόνο από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Ενίοτε, η «ουρά» φτάνει μέχρι και το ύψος του Νοσοκομείου. Στην καλύτερη περίπτωση. Διότι όσο περνάει ο καιρός όλο και… μεγαλώνει.

Η ταλαιπωρία για τους οδηγούς είναι μεγάλη και τα παράπονα πολλά. Ελλοχεύει φυσικά σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος ενώ ήδη έχουν σημειωθεί ορισμένα περιστατικά, με υλικές μόνο ζημιές, ευτυχώς. Πολλοί είναι οι… ανυπόμονοι οδηγοί που «ανοίγονται» στο αντίθετο ρεύμα για να προσπεράσουν την «ουρά», μη γνωρίζοντας ότι σε μικρή απόσταση εκτελούνται εργασίες. Απαιτείται μεγάλη προσοχή.

Οι κλήσεις που δέχεται η Τροχαία για να σπεύσει στο σημείο και να επιληφθεί είναι καθημερινές. Αν και ανταποκρίνεται είναι γεγονός ότι δεν γίνεται να λυθεί το πρόβλημα από τις δικές της ρυθμίσεις και μόνο.

Όσο τα συνεργεία σκάβουν εντός του εργοταξίου οι τροχονόμοι δεν μπορούν να προσφέρουν κάποια ουσιαστική βοήθεια στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας. Εξάλλου, ο υπεύθυνος του έργου είναι αυτός που καθορίζει τις σκαπτικές εργασίες και τις τοποθετήσεις των καλωδιώσεων που απαιτούνται. Συν τοις άλλοις δεν υπάρχει και εναλλακτική οδός ώστε να εκτραπεί η κυκλοφορία.

Το δια ταύτα είναι στην προκειμένη περίπτωση ότι οι οδηγοί αναγκάζονται να υποστούν ταλαιπωρία μέχρι τη διέλευσή τους από το σημείο. Μάλιστα, πολλοί επιλέγουν να κινηθούν από το δρόμο που διέρχεται από Αγγελόκαστρο. Το ζητούμενο είναι να επισπευσθούν οι εργασίες ώστε να αποκατασταθεί εν μέρει μία κανονικότητα στην κυκλοφορία.

Εξάλλου, αποτελούσε πάγιο αίτημα η αναμόρφωση και η άρση της επικινδυνότητας του τμήματος αυτού, δη περισσότερο στον κόμβο του Παναιτωλίου που πολλά τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα έχουν συμβεί κατά το παρελθόν.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.