Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Εργαλείο επενδυτικής δραστηριότητας η μελέτη για τη λίμνη των Κρεμαστών και του Αχελώου

Εργαλείο επενδυτικής δραστηριότητας η μελέτη για τη λίμνη των Κρεμαστών και του Αχελώου

ergaleio-ependitikis-drastiriotitas-h-meleti-gia-ti-limni-kremastwn-696x382Με έμφαση στην τουριστική και αγροτική ανάπτυξη της Ευρυτανίας, μέσα από ήπιες παρεμβάσεις, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στηριζόμενη στη μελέτη για τη λίμνη των Κρεμαστών, καλεί τους επενδυτικούς φορείς να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την αξιοποίηση και την ανάδειξη της περιοχής. Εστιάζοντας σε ζητήματα που απασχολούν τους τομείς της υπαίθρου και με πυξίδα τη μελέτη, η Περιφέρεια Στερεάς δείχνει ενδιαφέρον στην προώθηση της ολοκληρωμένης ανάπτυξης μειονεκτικών περιοχών, με σκοπό τη συγκράτηση των ορεινών πληθυσμών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Παράλληλα, επιδιώκει την προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού με την ανάδειξη των φυσικών και πολιτιστικών πόρων. Με την ολοκληρωμένη αυτή πρόταση, θα βελτιωθούν οι υποδομές (αγροτική οδοποιία, γεωργικές υποδομές κ.ά.), θα ενισχυθεί η πολυαπασχόληση, με την προώθηση ήπιων παραγωγικών δραστηριοτήτων, όπως ο αγροτουρισμός, ο οικοτουρισμός, τα πολιτιστικά δίκτυα κ.ά.

Αναφερόμενος στη σημασία αυτής της μελέτης και μέσω της «ΥΧ» ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Άρης Τασσιός, εστιάζει στην προοπτική της ανάπτυξης για την περιοχή δράσης. «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει ως άμεση προτεραιότητα την αξιοποίηση της λίμνης των Κρεμαστών, με ουσιαστικές δράσεις και πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει. Προς αυτή την κατεύθυνση, σημαντικό εργαλείο αποτελεί η μελέτη ολοκληρωμένης διαχείρισης για την ανάδειξη της περιοχής της λίμνης των Κρεμαστών. Θέλουμε μέσα από αυτή μας την πρόταση και τις προοπτικές που ανοίγουμε να ενεργοποιήσουμε επενδυτικούς φορείς να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την καλύτερη αξιοποίηση της λίμνης και της ευρύτερης περιοχής.

Καλούμε τον κάθε υποψήφιο επενδυτή να καταθέσει την πρότασή του μέχρι τον Οκτώβριο, για να την εντάξουμε σε μία συνολικότερη πρόταση, ώστε με τον δικό μας σχεδιασμό, που θα ακολουθήσουμε, να συμβάλουμε στην ομαλότερη ένταξη της επένδυσής του στον τόπο μας. Με άξονα ανάπτυξης αυτήν τη μελέτη, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υλοποιεί έργα πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ, που αφορούν την περιοχή παρέμβασης στο πλαίσιο της μελέτης. Προχωρήσαμε σε έργα βελτίωσης παραλίμνιων δρόμων που εντάσσονται σε συγκεκριμένες διαδρομές και υποδεικνύονται από τη μελέτη. Επίσης, υλοποιούμε τις μελέτες για την ωρίμανση της κατασκευής πίστας κανόε-καγιάκ κοντά στη λίμνη Κρεμαστών, όπως επίσης και τη βελτίωση των υποδομών στον οικισμό της Ανατολικής Φραγκίστας, τον κοντινότερο στη λίμνη Κρεμαστών».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η μελέτη αυτή καλύπτει την ευρύτερη περιοχή της Ευρυτανίας και της Αιτωλοακαρνανίας. Αποτελεί ένα χωροταξικό υπόβαθρο, πάνω στο οποίο μπορούν να ενταχθούν επενδυτικές δραστηριότητες από τη λίμνη των Κρεμαστών μέχρι και τις εκβολές του ποταμού Αχελώου. Η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από τη ΔΕΗ, ενώ η ανάθεση και η επίβλεψη έγινε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Γιάννης Σάρροςypaithros.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.