Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Εργαστήρι Γλώσσας και Λόγου του Συνδέσμου Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας

Εργαστήρι Γλώσσας και Λόγου του Συνδέσμου Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας

erg1Από τις αρχές Μαΐου βρίσκεται σε εξέλιξη μια καινοτόμα δράση του Συνδέσμου Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας , το Εργαστήρι Γλώσσας και Λόγου. Διαβάστε την ανακοίνωση για το πρόγραμμα της Φθινοπωρινής περιόδου:

Φθινοπωρινή Περίοδος 2017

« Η γλώσσα του Ομήρου και η σύγχρονη ελληνική. Γνωρίζετε ότι μιλάτε ομηρικά;»

Μια περιήγηση στα πανάρχαια μονοπάτια που χάραξαν οι ελληνικές λέξεις και που συνεχίζουμε να διαβαίνουμε όλοι μας και σήμερα ξέροντας και μη.

Η πραγματοποίηση του φθινοπωρινού περιπάτου θα ξεκινήσει από το χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, σε εβδομαδιαίες συναντήσεις.

Αιτήσεις για συμμετοχή θα γίνονται κατά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου στα τηλέφωνα :

– Γιοπάνου Ειρήνη (Οργανωτικός Γραμματέας): 6989845501

-Αδάμης Ευθύμιος (Πρόεδρος Συνδέσμου) : 6945971396

Τι είναι το Εργαστήρι Γλώσσας και Λόγου του Συνδέσμου Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας.

Από τις αρχές Μαΐου βρίσκεται σε εξέλιξη μια καινοτόμα δράση του Συνδέσμου μας, το Εργαστήρι Γλώσσας και Λόγου. Λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα κάθε Τετάρτη και Πέμπτη 4-6 στην Παπαστράτειο Δημοτική βιβλιοθήκη.
Το εργαστήρι απευθύνεται σε μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Εκεί οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν σε θέματα που δεν προλαβαίνει το σχολικό ωρολόγιο πρόγραμμα να καλύψει, όπως μυθολογία, παραμύθια, ελληνικά, αρχαία και λογοτεχνία.
Στο νέο κύκλο θα περιλαμβάνονται επισκέψεις σε μουσείο,μελέτη αγγείων, εκδρομές και άλλα. Το Εργαστήρι Γλώσσας και Λόγου είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία της ειδικού γραμματέα και μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου μας Ειρήνης Γιοπάνου.
Η συμμετοχή των μαθητών φυσικά και είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Σημειωτέον δε ότι πέρα από την προβλεπόμενη χορήγηση βιβλίων από την βιβλιοθήκη, δεν υπάρχει καμία απολύτως κάλυψη εξόδων από άλλες πηγές τόσο για τα εργαστηριακά μαθήματα όσο και για τα αναλώσιμα που χρησιμοποιούνται.

erg2

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.