Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020

Το Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα» στο πρόγραμμα CISCOS

ciscos-erasmusΤο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», για νέους με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες στο νομό Αιτωλ/νίας (Μεσολόγγι-Αγρίνιο), στα πλαίσια των προσπαθειών του για υψηλό επίπεδο στις ποιοτικές υπηρεσίες που παρέχει, συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα CISCOS, μέσω του δικτύου της EASPD, στην οποία ο τοπικός φορέας  είναι μέλος.

Υπεύθυνος της αίτησης Erasmus+ είναι το Πανεπιστήμιο Siegen της Γερμανίας. Το σύνολο των εταίρων είναι εννέα και προέρχονται από Γερμανία, Βέλγιο, Πολωνία, Ισπανία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Σουηδία, Ιρλανδία και Ελλάδα.
To CISCOS είναι ένα τριετές πρόγραμμα, το οποίο αναπτύσσει μια διασυνοριακή και διεπιστημονική έννοια εκπαίδευσης για την κατάρτιση του προσωπικού των φορέων που παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες και της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε συνδυασμό με την ακαδημαϊκή κατάρτιση των φοιτητών πανεπιστημίων.

Η συνεργασία αυτή θα διευκολύνει την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών μεταξύ των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και των φορέων σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει αποδεκτή η ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρίες.
Το κύριο έργο του CISCOS θα είναι μια ολοκληρωμένη μελέτη για τον κοινωνικό σχεδιασμό, την ανάπτυξη της κοινότητας και την
ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών, προσαρμοσμένη τόσο σε ακαδημαϊκό και μη ακαδημαϊκό περιβάλλον, όσο και στις ανάγκες του τομέα παροχής κοινωνικών υπηρεσιών και θα μεταφραστεί σε οκτώ γλώσσες (EN, DE, PL , ES, SV, EL, HU και SL). Όλα τα αποτελέσματα θα διατίθενται στο ευρύ κοινό σε ένα διαδικτυακό κέντρο γνώσεων και για την ενημέρωση σχετικά με τα αποτελέσματα του προγράμματος θα δημιουργηθεί ένα Δίκτυο Ανταλλαγής Γνώσεων.

Η εναρκτήρια συνάντηση του Project CISCOS πραγματοποιήθηκε στις 5 και 6 Μαρτίου 2018, στη Siegen της Γερμανίας, όπου συμμετείχε το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» και είχε την  ευθύνη να αναλάβει τη Διασφάλιση της Ποιότητας του προγράμματος αυτού.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.