Το Ινστιτούτο Τοπικής Ιστορίας οργανώνει για τρίτη χρονιά με την υποστήριξη και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού εργαστήριο συγγραφής βιβλίων Τοπικής Ιστορίας στην Πάτρα στις 11-13 Σεπτεμβρίου 2024 και προσκαλεί ενδιαφερόμενους από όλη την Ελλάδα να δηλώσουν συμμετοχή.
Θα διεξαχθούν 5 εργαστήρια (α. προφορικής ιστορίας & φωτογραφικού αρχείου, β. ιστορικού αρχείου & ονοματολογίας, γ. φωτογραφίας, δ. αρχιτεκτονικής τεκμηρίωσης, ε. γεωλογικής τεκμηρίωσης) για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων.
Θα διδάξουν οι αρχαιολόγοι Κώστας Παπαγιαννόπουλος (Ινστιτούτο Τοπικής Ιστορίας), Βασίλης Αργυρόπουλος (Υπουργείο Πολιτισμού) και Ελένη Σιμώνη (Πανεπιστήμιο Πατρών), ο αρχιτέκτονας Γρηγόρης Κουτρόπουλος (Μπουλούκι), οι φωτογράφοι Λάμπρος Λογοθέτης (Έγχρωμον) και Βασίλης Ζωγόπουλος (Ινστιτούτο Τοπικής Ιστορίας), ο γεωλόγος Ξενοφών Σταυρόπουλος, ο ιστορικός Χρήστος Μακρυπούλιας (Ομάδα Αρχαιολογίας Τοπίου) και ο εκδότης Ανδρέας Τσιλίρας (Το Δόντι, Mosaic).
Κόστος συμμετοχής: 35€. Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι 20 Σεπτεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής θα βρείτε στην ιστοσελίδα: https://itipatras3.wixsite.com/insti/ena-vivlio-gia-ton-topo-mou-labs-gr
Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ριόλου και την ευγενική υποστήριξη των επιχειρήσεων:
GEORION I.K.E. – Θ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ι.Κ.Ε.,
BERRYPLASMA WORLD LIMITED PARTNERSHIP,
ΩΡΙΩΝ ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ Α.Ε.,
ΡΙΟΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ι.Κ.Ε.,
MULTICLIMA ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
Το Ινστιτούτο Τοπικής Ιστορίας ιδρύθηκε το 2000. Τα μέλη του δραστηριοποιούνται στη διαχρονική πολιτισμική και περιβαλλοντική έρευνα, τη μελέτη των τοπικών κοινωνιών, την καταγραφή, συλλογή και διάσωση υλικών και άυλων τεκμηρίων. Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη της αποστολής του παίζει η προβολή των πορισμάτων των ερευνών του στην επιστημονική κοινότητα αλλά και στο ευρύ κοινό.
Για τον λόγο αυτό τα μέλη του δημοσιεύουν επιστημονικά άρθρα στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, εκπονούν μελέτες, παρέχουν συμβουλές, δίνουν διαλέξεις, συμμετέχουν σε συνέδρια, οργανώνουν θερινά σχολεία και εκπαιδευτικά προγράμματα. Επιστέγασμα της δράσης τους αποτελεί η έκδοση βιβλίων Τοπικής Ιστορίας σε συνεργασία με συλλόγους, κοινότητες, δήμους, περιφέρειες.