Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου θα συμμετέχει στο άνοιγμα των διοδίων την Κυριακή 12/11

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου θα συμμετέχει στο άνοιγμα των διοδίων την Κυριακή 12/11

eka-500x300
Σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, αφού έγινε συζήτηση και εκτίμηση για τη δράση του το προηγούμενο διάστημα, συζητήθηκαν και οι εξελίξεις από το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις Η.Π.Α. Εκτιμήθηκε ότι η κυβέρνηση, με τη στήριξη και των υπολοίπων αστικών κομμάτων, εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των Η.Π.Α. – ΝΑΤΟ στην περιοχή , σε ανταγωνισμό με τις άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις , εγκυμονώντας μεγάλους κινδύνους για τους λαούς.

Το Δ.Σ. αποφάσισε:
1. Τη συνέχιση των δραστηριοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις των εργατικών λαϊκών νοικοκυριών.
2. Να συμμετέχει, και απευθύνει κάλεσμα στην εργατική τάξη και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα του νομού, στο συμβολικό άνοιγμα των διοδίων την Κυριακή 12 Νοέμβρη ώρα 10:30 π.μ. , που θα πραγματοποιηθεί σε όλη τη Δυτική Ελλάδα με κύριο αίτημα την κατάργηση των διοδίων.
3. Να δώσει μαζική- μαχητική – αγωνιστική απάντηση στο αφήγημα απάτη περί ««δίκαιης ανάπτυξης», συμμετέχοντας στη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα της ομιλίας του Πρωθυπουργού στην Πάτρα , στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο.
4. Καλεί την εργατική τάξη της περιοχής σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα , να δοθεί άμεσα απάντηση όταν ανακοινωθεί το νομοσχέδιο για το συνδικαλιστικό νόμο και απεργιακή απάντηση όταν έρθει για ψήφιση στη βουλή.
5. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων στα πρακτορεία Αθηναϊκού Τύπου και αποφάσισε συμβολική οικονομική στήριξη .
6. Υπογράφει και καλεί και τα σωματεία μέλη του να υπογράψουν κείμενο ενάντια στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο.

“Το Δ.Σ. καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία συμμετέχοντας ενεργά για την υλοποίηση των αποφάσεων , δυναμώνοντας παραπέρα τον αγώνα μας μαζί με τ’ άλλα λαϊκά στρώματα , ενάντια συνολικά στην πολιτική κυβέρνησης- κουαρτέτου- κεφαλαίου και των υποστηρικτών τους” καταλήγει η ανακοίνωση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.