Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Eργατικό Κέντρο Αγρινίου με αφορμή το εργατικό ατύχημα στην εθνική οδό: “Eλλιπή έως ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας”

«Τα ελλιπή έως ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας στους χώρους δουλειάς έχουν σαν αποτέλεσμα να αυξάνονται καθημερινά τα εργατικά ατυχήματα που, δυστυχώς, σε πολλές των περιπτώσεων είναι θανατηφόρα», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου με αφορμή ατύχημα με παράσυρση εργαζόμενου στο 24,3 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αμφιλοχίας – Λευκάδας.

Η ανακοίνωση:

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καταγγέλλει στους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής το Εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε χθες  το μεσημέρι 11/6/2019, στο 24,3 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αμφιλοχίας – Λευκάδας, σε έργο συντήρησης της εθνικής οδού. Ο 24χρονος συνάδελφος που εργάζονταν σε έργο συντήρησης, παρασύρθηκε από Ι.Χ.

Τα ελλιπή έως ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας στους χώρους δουλειάς έχουν σαν αποτέλεσμα να αυξάνονται καθημερινά τα εργατικά ατυχήματα που, δυστυχώς, σε πολλές των περιπτώσεων είναι θανατηφόρα.

Το  Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.  καλεί άμεσα την πολιτεία, την εργοδοσία, να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, για την προστασία και της σωματικής τους ακεραιότητας. Άμεσα να επανδρωθούν οι υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό  ούτως ώστε να  ενταθούν οι έλεγχοι στους χώρους δουλειάς ώστε να διασφαλίζονται οι όροι ασφάλειας και υγιεινής των εργαζομένων.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στο νεαρό συνάδελφο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.