Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2020

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου για δηλώσεις Μητσοτάκη: Κάτω τα ξερά σας από τα συνδικάτα

Αιχμηρό εμφανίζεται το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου σε ανακοίνωση του για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις απεργίες. Αναφέρει:

Τους ανησύχησε η ενωτική μαζική ταξική απάντηση των εργατών ενάντια στα αντεργατικά σχέδιά τους με τις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 24 Σεπτέμβρη και 2 Οκτώβρη και τις δυναμικές απεργιακές συγκεντρώσεις σ’ όλη τη χώρα.
Ο επικεφαλής του μαύρου μετώπου ( κυβέρνησης, κομμάτων του ευρωμονόδρομου , επιχειρηματικών ομίλων, συνδικαλιστικής μαφίας της πλειοψηφίας της Γ.Σ.Ε.Ε. ) , πρωθυπουργός της χώρας, « κύριος Μητσοτάκης», πήρε την υπόθεση στα χέρια του. Χαρακτήρισε τις απεργίες πρόκληση απέναντι στους πολλούς γιατί αποφασίζονται από λίγους .
Θεωρεί μειοψηφίες τις αποφάσεις δεκάδων εργατικών κέντρων , ομοσπονδιών, συνδικάτων που αγωνίζονται για την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων για μια καλύτερη ζωή, ενάντια στο τελειωτικό χτύπημα σε εργασιακά – συνδικαλιστικά δικαιώματα, που φέρνει για ψήφιση η κυβέρνηση της Ν.Δ. με το πολυνομοσχέδιο.
Μιλάνε ποιοι;
Αυτοί που κυβερνάνε και παίρνουν αποφάσεις για τη ζωή της εργατικής τάξης και του λαού με εντολή του 40% από το 58% του ελληνικού λαού που συμμετείχε στις πρόσφατες εκλογές.
Έχουν περισσό θράσος οι εντολοδόχοι του κεφαλαίου να κάνουν κριτική στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα . Δε θα τους περάσει. Οι εργαζόμενοι δε θα πέσουν στην παγίδα τους.
Θα δυναμώσουμε τους αγώνες μας, συσπειρωμένοι στα ταξικά συνδικάτα, ενάντια συνολικά στην αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική τους .
Κάτω τα ξερά σας από τα συνδικάτα.
ΤΟ Δ.Σ.

Τι είπε ο πρωθυπουργός 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδωσε, με ανάρτησή του στο Facebook, τις κινητοποιήσεις στις αντιδράσεις ορισμένων επαγγελματιών του συνδικαλισμού στη διαφάνεια, καθώς «έχουν χάσει την επαφή τους με τον κόσμο της εργασίας»
Ο πρωθυπουργός παρενέβη στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τετάρτης, με ανάρτησή του στο Facebook, στην οποία ξεκαθαρίζει πως «για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί!».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδωσε τις κινητοποιήσεις στις αντιδράσεις ορισμένων επαγγελματιών του συνδικαλισμού στη διαφάνεια, καθώς «έχουν χάσει την επαφή τους με τον κόσμο της εργασίας και που δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι επιθυμούν περισσότερη συμμετοχή και δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν».

Επιπλέον, τονίζει πως… «οι πλειοψηφίες να είναι αυτές που θα αποφασίζουν για τη στάση των εργαζομένων, θεσπίζοντας, προαιρετικά, και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» και στέκεται «στο πλευρό των εκατομμυρίων πολιτών που σήμερα δοκιμάζονται γιατί έτσι το θέλησε μια μειοψηφία».

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΔΙ΄ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ.ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ Η΄ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ Η΄ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΤΣΟΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ !!!!! ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ ΚΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ !! CHRISTOS

  2. Πασοκοβουκόλος

    Δεν τα ξέρετε καλά, βεβαίως και υπάρχει ψήφος δι’ αλληλογραφίας, απλά χαλάει το μαγαζάκι κάποιων. Νταβατζήδες ο εργατικός χώρος ούτε θέλει ούτε χρειάζεται, 50%+1 ΑΜΕΣΑ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.